sportsnackisar

Därför pratar alla om bilden på Zlatan – kritiken strömmar in

Zlatan och Berlusconi.

FOTO: Instagram
Zlatan Ibrahimovic möts av kritik efter att ha postat en bild poserandes med Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi.
Fotbollsspelaren har tidigare kritiserat andra idrottsmän för att blanda ihop sport och politik – nu sågas han av fansen.

På foton som laddats upp på både Zlatan och Berlusconis Instagram-konton syns de båda profilerna poserandes bredvid varandra. Nu får fotbollsstjärnan kritik för att blanda ihop sport och politik – något som han själv sagt sig vara emot när han gav en känga till basketspelaren Lebron James, skriver Sportbibeln.

Skandalkungen Berlusconi

De flesta har nog bra koll på Sveriges egen stjärna, men färre kanske känner igen kontroverserna kring den tidigare italienska premiärministern. Sexskandaler, högerpopulistiska åsikter och skönhetsoperationer är några av de mest kända.

86-åriga Berlusconis senaste utspel skedde för bara månader sen när han offentligt legitimerade Ryssland invasion av Ukraina. Något som kanske inte kom oväntat med tanke på italienarens långa vänskap med Vladimir Putin.

Men det är också Zlatans tidigare känga mot Lebron James som får folk att reagera. Sport och politik ska inte beblandas sa fotbollsspelaren. Kanske har vår idrottsikon missat Berlusconis engagemang i det politiska partiet Forza Italia – där han fortfarande är aktiv i Europaparlamentet.

”Historien kan inte raderas… och framtiden är fortfarande oskriven”

Under Zlatans Instagraminlägg står texten ”Historien kan inte raderas… och framtiden är fortfarande oskriven”, vilket av många tolkas som ett mycket kryptiskt meddelande.

En person som reagerat starkt på den vågade bilden är den brittiska skribenten Musa Okwonga.

”Känslan när du kritiserar LeBron för att blanda ihop sport och politik, och sen tar bilder med Berlusconi efter att han legitimerat Rysslands invasion och valts på en högerextrem plattform”, skriver han på sitt Twitterkonto med över 100 000 följare.

Zlatan och Berlusconi.

Zlatan postade ett foto tillsammans med Silvio Berlusconi och den tidigare premiärministern la upp en video på dem.

FOTO: Instagram

Dagens Nyheters Andrev Walden har också uttalat sig kring Instagrambilden.

”Min oerhörda förmåga att inte tänka tanken ’tänk om Zlatan bara är en hemsk person?’ börjar ge vika men under den har jag en oerhörd förmåga att skilja på verk och person. Han kan inte knäcka mig”, skriver Walden.

Zlatan har ännu inte kommenterat kritiken som riktas mot honom efter bilderna.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN