TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United efter kritiska uttalandena

22 nov, 2022 
Sarah Rätzer
Cristiano Ronaldo i sina Manchester United-kläder.
Stjärnfotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, 37, lämnar Manchester United med omedelbar verkan.
Detta efter de kritiska uttalanden han gjorde förra veckan om klubben och tränaren Erik ten Hag.
Annons
Allt om Cristiano RonaldoBrand logo
Allt om Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, 37, lämnar Manchester United med omedelbar verkan. Det är den engelska klubben och Ronaldo överens om meddelar klubben.

”Klubben tackar honom för hans enorma bidrag under två perioder på Old Trafford”, skriver de på Twitter.

Ronaldos kritik: ”Jag känner mig förrådd”

För en vecka sedan publicerades en intervju med Cristiano Ronaldo där han uttalade sig kritiskt mot Manchester United. Han riktade bland annat kritik mot tränaren Erik ten Hag, skriver Expressen.

– Jag har ingen respekt för honom, eftersom han inte har någon respekt för mig. Om du inte visar någon respekt för mig, kommer inte jag visa någon respekt tillbaka, sa Ronaldo om ten Hag i intervjun och fortsatte sedan.

– Jag känner mig förrådd. Folk måste lita på sanningen. Jag känner att det finns några som inte vill ha mig här, inte bara den här säsongen, utan även förra säsongen, tillade han.

Uttalandena togs inte emot bra av laget och fansen och nu har alltså kontraktet mellan Ronaldo och Manchester United brutits.

Annons

Cristiano Ronaldo började sin resa i Manchester United 2003 och spelade där fram till 2009. Han återvände sedan till laget i fjol. Totalt har han spelat hela 346 matcher för det engelska laget.

Cristiano Ronaldos ord om avhoppet: ”Jag älskar Manchester United”

Ronaldo säger följande till brittiska The Times om avhoppet:

– Jag älskar Manchester United och supportrarna. Det kommer aldrig att förändras. Men jag känner att det är dags för mig att hitta en ny utmaning. Jag önskar laget all lycka under resten av säsongen och i framtiden, säger Ronaldo enligt The Times Henry Winter.

FOTO: Rui Vieira

Annons