TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Carolina körde över New Jersey igen

06 maj, 2023
TT Nyheter
Jack Hughes och hans lagkamrater i New Jersey hade svårt att forcera Carolinas målvakt Frederik Andersen.
Carolina sänkte New Jersey med fyra mål under den andra perioden i NHL-slutspelet, och kopplar greppet om matchserien.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I dryga 20 minuter höll de två kvartsfinallagen jämna steg i Raleigh i North Carolina.

Sedan fick Jesperi Kotkaniemi fart på skridskorna. Måltorkan bröts i numerärt överläge då finländaren pricksköt i krysset. Två och en halv minut senare var det dags igen, då Kotkaniemi lite turligt fick tag på pucken igen framför mål och överlistade Akira Schmid.

Innan perioden var över hade orkanerna från Carolina blåst in ytterligare två mål, via Jordan Staal och Martin Necas.

Schmid, rookien från Schweiz som imponerade i åttondelsserien, fick ger plats åt Vitek Vanecek i tredje. Men något större lyft innebar målvaktsbytet inte. New Jersey hade svårare än hemmalaget att komma till avslut, och när de väl lyckades stod Frederik Andersen i vägen. Undantagen var knappt fyra minuter in i sista perioden, när Miles Wood väckte gästernas hopp med en reducering.

Men om det hoppet falnade under de efterföljande nio minuternas måltorka så slocknade det definitivt när Jordan Martinook gav Carolina en 5–1-ledning. En knapp minut senare fastställdes slutresultatet via Stefan Noesen till 6–1.

Det är andra matchen i rad som Carolina kört över sin kvartsfinalmotståndare, efter 5–1 i torsdags, svensk tid.

Carolina har därmed ledningen med 2–0 i matcher i serien som avgörs i bäst av sju.