TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Börje Salmings mamma död – storebror Stigs känslosamma ord: ”Jävligt”

20 dec, 2022 
https://image.hant.se/image-8821053?imageId=8821053&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sarah Rätzer
Börje Salming med mamma Karin Salming. Till höger Stig Salming.
Stig Salming förlorade sin bror Börje Salming för mindre än en månad sedan – nu har även brödernas mamma Karin Salming gått bort.
– Att Börje inte fick vara kvar då känns jävligt, säger Stig till Hockeysverige.se.
I fjol förlorade Stig Salming även sin fru Lena i cancer.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Börje Salming tar emot NHL:s hederprisBrand logo
Börje Salming tar emot NHL:s hederpris

Det har varit ett minst sagt tufft och mörkt år för Stig Salming, 75. På bara ett år har han förlorat både sin fru Lena i cancer, sin bror Börje Salming i ALS och nu även sin mamma Karin Salming. Hon somnade in för bara några dagar sedan 95 år gammal.

Stig Salmings ord om mammans död: ”Känns jävligt”

Stig Salming öppnar nu upp om sorgen för Hockeysverige.se.

– Jag måste säga att det var väldigt, väldigt svårt och tungt med tanke på vad vi gått igenom från det vi var små. Att sedan inte få fortsätta livet där vi hade mycket kontakt med varandra. Det är väldigt, väldigt tungt faktiskt, säger Stig Salming.

– I dagarna har även vår mamma gått bort och vi fick inte vara med om den stunden tillsammans. Att Börje inte fick vara kvar då känns jävligt, fortsätter han.

Annons
Börje Salming håller om sin mamma Karin Salming.
Börje Salming tillsammans med hans och Stigs mamma Karin Salming.

Stig Salming har tidigare pratat om sorgen efter Börje och sin fru Lena som gick bort i cancer i fjol, bland annat i TV4:s Efter Fem som Hänt Nyheter tidigare har skrivit om.

– Det har ju varit en tid som har varit rent ut sagt gräslig, sa Stig Salming då.

”Båda åts upp inifrån”

Nu berättar han vidare om sorgen att först se sin fru och sedan sin lillebror tyna bort framför ögonen på honom utan att kunna göra någonting. Och han har svårt att hålla känslorna tillbaka.

– Börje visste att det inte fanns någon återvändo. Nästa steg var att se hur gräslig sjukdomen är. Jag kan säga att det i princip var samma sak som hände med min fru året före. Det gick ett halvår från det vi fick reda på att hon hade cancer och åts upp inifrån till…

Annons
Börje Salming, Kiruna-profilen Rune Lantto och Stig Salming i samband med att Börje Salming hyllades i Matojärvi ishall i Kiruna 2016.

– Det är så vårdslöst otäckt. Samma sak var det med Börje. När vi fick redan på att det var ALS och tittar till det bittra slutet är det att han åts upp inifrån på något konstigt och fruktansvärt vis. Det blev inget kvar, säger Stig Salming.

FOTO: Sven Lindwall Expressen/TT/ Simon Eliasson Aftonbladet/TT

Annons