sportsnackisar

SVT-profilen Björn Becksmo bryter tystnaden – rutinoperation slutade i katastrof

SVT-profilen Björn Becksmo bryter tystnaden – rutinoperation slutade i katastrof

SVT-profilen Björn Becksmo skulle göra en rutinoperation – men allting gick fel. Han smittades med dödliga bakterier och kampen från operationen har varit lång.
Nu bryter SVT-profilen tystnaden.
– Istället för protesen satte de in antibiotikastavar i armen. Men då pajade allt och jag fick en blodpropp, urinvägsinfektion, blodförgiftning, njursvikt… Då blev det kris, säger Björn Becksmo, enligt Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke
0:27

Efter reklamen: Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke

(0:27)

Slå på ljud

SVT-profilen Björn Becksmo, 54, har varit tyst på det senaste. Anledningen? Att han nästan strök med i en rutinoperation av sin axel.

Nu öppnar SVT-profilen upp om den dramatiska händelsen.

54-åringen har nämligen opererats en hel del genom sitt liv. Han berättar för tidningen att han säkerligen genomgått ett tiotal axeloperationer tidigare.

Björn Becksmo, 54.

Foto: Janne Danielsson JAD

Becksmo: ”Allt gick fel …”

Operationen skulle var enkel, beskriver Björn Becksmo. En protes skulle sättas in. Men något gick fel och under sommaren kände SVT-profilen att axeln smärtade rejält Han hade fått svåra senskador – och när det var dags för en ytterligare operation gjorde läkarna en upptäckt: Dödliga bakterier.

På sitt Facebook-konto beskriver Björn Becksmo händelsen:

”Det som i juni 2022 skulle vara en hyfsat enkel axeloperation blev ett rent helvete och en livshotande upplevelse. Allt gick fel, kroppen blev inflammerad, infekterad, förgiftad och angripen”, skriver han i ett inlägg.

För Aftonbladet berättar SVT-profilen mer ingående.

– Istället för protesen satte de in antibiotikastavar i armen. Men då pajade allt och jag fick en blodpropp, urinvägsinfektion, blodförgiftning, njursvikt… Då blev det kris. Tidigare i livet har jag kraschat mjälten och eftersom jag inte har någon mjälte så blev det superfarligt, säger han till tidningen.

54-åringen hamnade på akuten. De farliga bakterierna slog ann på hela hans kropp. Eftersom Björn Becksmo har en titanprotes gjorde det situationen ännu mer diger. SVT-profilen hamnade på en tung antibiotikakur.

Armen kunde amputeras: ”Tagit så mycket stryk”

Enligt Björn Becksmo var det även på tal om amputation ett tag.

– Hela kroppen var angripen av skiten. September var bara mörker och en psykisk kollaps. Det var fruktansvärt jobbigt att inte veta vad som skulle hända och om de skulle behöva amputera armen. Den sista operationen ägde rum i början av december och då opererade de in en omvänd axelprotes. Axeln har tagit så mycket stryk så det gick inte att laga den på ett konventionellt sätt.

Sedan tidigare har SVT-profilen haft många duster med hälsan. Han blev sjuk i covid-19 hela tre gånger – och rädslan blev inte bättre av att hans cykelpartner Adam Alsing tragiskt gick bort i sjukdomen.

– Spontant känns det som jag har förbrukat mina chanser. Det är kört. Om jag är en katt med nio liv så har jag bara ett kvar nu, säger Björn Becksmo till Aftonbladet.

Foto: TT/INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN