Baxter får inte leda HIF: "Vill inte chansa"

Baxter får inte leda HIF: "Vill inte chansa"

Stuart Baxter saknar arbetstillstånd i Sverige. Arkivbild.

Hassan Ammar/AP/TT
Helsingborgs nygamle tränare Stuart Baxter får just nu inte leda laget – trots att han är på plats. Engelsmannen saknar arbetstillstånd.
– Jag får inte vara aktiv och jobba – särskilt inte få betalt. Så jag ställer upp gratis nu, säger han enligt Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under onsdagen blev det klart att profilen Stuart Baxter tar över krisande Helsingborg, som har inlett superettan med tre raka förluster.

Den 69-årige engelsmannen är på plats i Skåne – men han har ännu inte fått något arbetstillstånd och kan därför inte inleda sitt nya jobb på allvar. Baxter säger enligt Aftonbladet att han inte kan närvara på träningar eller matcher. Om sju till tio dagar borde arbetstillståndet vara klart, tror han.

– Jag vill inte göra saker mer komplicerade än vad de är. Om det är så att jag är där ute och jobbar och det är någon där som filmar eller plåtar och någon från Migrationsverket kommer och säger “ajabaja”... Då kan det (processen) dras ut, säger Baxter.

– Jag vill inte gå över någon gräns och vill inte ta någon chansning.

På lördag ställs HIF mot Brage och då kommer laget att ledas av de nya assisterande tränarna Hans Eklund och Sven Andersson.

Baxter, som gör sin andra sejour i HIF, har ett långt och gediget cv. Bland annat har han tränat AIK, Örebro och Halmstad i allsvenskan, och han har dessutom varit förbundskapten för Sydafrika och Finland.

FRÅN FÖRSTASIDAN