"Att vi har fyra raka vinster spelar ingen roll"

"Att vi har fyra raka vinster spelar ingen roll"

Hammarby och Madelen Janogy har flugit fram i damallsvenskan hittills. Men favoriter i derbyt mot Djurgården är de inte, enligt henne. Arkivbild.

Anders Wiklund/TT
Fyra raka segrar och förkrossande målskillnad.
Visst är Hammarby favorit inför det stekheta derbyt mot Djurgården i damallsvenskan?
Nej.
– Att vi har fyra raka vinster spelar ingen roll, säger Hammarbys stjärna Madelen Janogy.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hammarby har fått en flygande start på damallsvenskan.

3–1-segern borta mot förväntade topplaget Linköping senast innebär att "Bajen" har vunnit samtliga fyra matcher i säsongsupptakten och att laget parkerar i toppen av tabellen.

Men inför måndagens derby mot Djurgården på Stadion kan vi ta och kasta den statistiken i papperskorgen.

"Mycket känslor"

För vad som har hänt tidigare under säsongen spelar ingen roll inför rivalmötet, menar Hammarbys landslagsstjärna Madelen Janogy.

– Derbyn är så speciella, säger hon.

– Jag förstod det inte innan jag kom hit. Men det går inte att gå in med inställningen att vi är favoriter. Det är så mycket känslor, så mycket dueller. Djurgården är bra, det vet vi, fortsätter Janogy.

Samtidigt som Janogy inte vill luta sig mot den fina formen inför derbyt så erkänner hon att den ändå ger Hammarby en trygghet.

– Det är ju ett kvitto på att vi har gjort rätt saker. Nu handlar det om att kunna fortsätta köra på med det självförtroendet, säger hon.

Djurgården är hemmalag i derbyt, men det är likväl Hammarby som väntas ha det största och mesta stödet när storpublik väntas till Stadion.

– Vi har många supportrar som syns och hörs, och vi kommer ha det största stödet, slår Janogy fast.

Djurgården motbevisar

Djurgården har inlett säsongen med varva segrar mot topplagen Rosengård och Häcken med att förlora mot mer beskedligt motstånd i form av Norrköping och Örebro.

– Många tippade nog inte att vi skulle ta tre poäng mot de lagen. Det är kul att kunna motbevisa de som tyckte så och samtidigt kunna bevisa för oss själva att vi faktiskt kan slå alla lag i den här serien. Jag hoppas att vi kan ta med oss självförtroendet från de vinsterna till derbyt, säger Djurgårdens Nellie Lilja.

FRÅN FÖRSTASIDAN