armand duplantis

Armand Duplantis lycka tillsammans med flickvännen: ”Mitt största år”

Armand Duplantis är världens bästa friidrottare – prisades på gala i Monaco

FOTO: Instagram, Aleksandra Szmigiel/Reuters/TT
Armand ”Mondo” Duplantis har haft ett fantastiskt 2022.
Nu har stavhopparen fått ytterligare en anledning att fira.
– Det har varit mitt största år hittills, säger han till World Athletics.
Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis
0:27

Efter reklamen: Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis

(0:27)

Slå på ljud

Svensk-amerikanen och hans flickvän Desiré Inglander, 21, var nyligen med i talkshow-programmet BIANCA i Discovery + där de pratade med Bianca Ingrosso om hur de träffades och om hur deras kärleksrelation ser ut just nu.

Ingrosso berättade att hon träffat Inglander ute på krogen och att hon då förvarnade om att hon vill ställa flera sexfrågor – någonting Desiré Inglander inte var bekväm med.

– Har ni haft sexuellt umgänge i stavhoppsdräkten? frågade Bianca paret och lade sedan till att det var ett skämt.

Det ledde till många skratt och en intensiv inledning på intervjun.

Är i Monaco med Desiré Inglander

Nu är Armand Duplantis, 23, i Monaco tillsammans med sin flickvän. På Instagram har paret delat med sig av bilder från sin semester på rivieran. Men det är inte bara vajande palmer och soliga strandpromenader som lockar Duplantis till furstendömet.

Paret har synts tillsammans på olika tillställningar och i tv-program på senaste tiden. Förra helgen var de med som gäster i BIANCA.

Paret har synts tillsammans på olika tillställningar och i tv-program på senaste tiden. Förra helgen var de med som gäster i BIANCA.

FOTO: Instagram

Stavhopparen var nämligen inbjuden till World Athletics (före detta IAAF, den internationella organisationen för nationella friidrottsförbund) gala som anordnades på Prinsens palats.

”Mondo” var nominerad – och vann – i kategorin Världens bästa manliga friidrottare. Han prisas för sitt dunderår som bland annat innehållit VM-guld både inomhus och utomhus samt tre nya världsrekord.

– Inför säsongen hade jag verkligen höga förväntningar på mig själv och riktigt stora mål. Jag ville vinna alla stora titlar och sätta några världsrekord. Jag lyckade med det och det var en bonus att få sätta världsrekord vid rätt tillfällen, säger han till World Athletic och fortsätter:

Armand Duplantis och Desiré Inglander framför Prinsens palats i Monaco.

Armand Duplantis och Desiré Inglander framför Prinsens palats i Monaco.

FOTO: Instagram

– Jag kan inte klaga. Det har varit mitt största år hittills.

Vid sin sida på galan hade han flickvännen Desiré Inglander. På bilderna som hon lagt ut på honom skriver hon att hon är stolt.

På samma nivå som andra sportlegendarer

Det är andra gången som Duplantis vinner priset. Första gången han blev utsedd till världens bästa manliga friidrottare var 2020, då han var 21 år gammal. Nu när han har två utmärkelser går han in på delad tredjeplats genom tiderna, tillsammans med legendarerna Carl Lewis, Michael Johnson och kenyanerna Kenenisa Bekele och Ekiud Kipchoge.

Årets kvinnliga friidrottare blev som väntat USA:s Sydney MacLaughlin som krossade sitt eget världsrekord på 400 häck i VM i Eugene.

FOTO: Instagram, Aleksandra Szmigiel/Reuters/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN