armand duplantis

Armand Duplantis i tårar – efter pappans stora oro för sonen: ”Försöka övertala”

Armand Duplantis i tårar – efter pappans stora oro för sonen: ”Försöka övertala”

Foto: SVT, TT
Armand Duplantis i tårar – efter pappans oro över sonen.
– Jag är alltid orolig för honom. Jag är ju både hans pappa och hans tränare. Vi ska försöka övertala honom … säger pappa Greg i SVT-dokumentären Born to Fly.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis
0:27

Efter reklamen: Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis

(0:27)

Slå på ljud

2022 har varit ett spektakulärt år för Armand ”Mondo” Duplantis, 23. Under succéåret har han inte mindre vunnit dubbla VM-guld i stavhopp både inomhus och utomhus, tagit EM-guld och seger i Diamond Leauge. Som om inte det vore nog har han också slagit världsrekord, hela två gånger om.

23-åringen är på toppen av sin karriär. Under året vann han även titeln ”världens bästa friidrottare 2022”. Tillsammans med sin flickvän Desiré Inglander, 21, som han träffade under sommaren 2020 har de också köpt sig en gemensam lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

– Hon trodde nog inte att jag hade bra avsikter i början. Jag var tvungen att bevisa det. Det är väl så det funkar lite på sociala medier nu. I stavhoppningen är jag rätt erfaren, men i det vanliga livet pågår helt vanliga 22-åringsgrejer, sa han i en tidigare intervju med Expressen.

Armand Duplantis, 23, med flickvännen och modellen Desiré Inglander, 21.

Foto: Karin Törnblom/TT

Familjen bakom Duplantis

Men hur set den annars ut i Armand Duplantis liv? I SVT-dokumentären Born to fly får tittarna en inblick i livet hos ”Mondo”.

Hans tränare är ingen mindre än sin egen pappa, Greg Duplantis, 60. Familjen är uppvuxen i Lafayette i den amerikanska delstaten Louisiana. ”Mondos” mamma heter Helen Duplantis, 57.

Far och son Duplantis.

Foto: JIM WATSON

Pappa Gregs stora oro: ”Övertala”

I dokumentären berättar pappa Greg om de tudelade relationen som både far och tränare. Hans önskan, om en då 17-årig Armand Duplantis, ska gå på universitetet har inte hörsammats av världsmästaren.

– En sak som oroar mig är att Mondo ska tro att han blir bra nog för att bli proffs. Han är 17 år och bra nog för att bli proffs. Men han är inte mentalt mogen, säger en tyngd pappa Greg i dokumentären.

– Helen och jag tror att han behöver gå på högskola. Där kan han bli mogen och träffa andra människor. Man ska inte utgå ifrån att man kan leva på idrotten, fortsätter pappan.

– Vi ska försöka övertala honom att göra det, säger pappan i dokumentären.

Senare kommer Armand Duplatnis börja studera på Louisiana State University, LSU.

– Jag måste ha någon typ av utbildning, sa Armand Duplantis till Aftonbladet på senhösten 2017, kort efter att han fyllt 18 år.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

En tårfylld Armand Duplantis.

Foto: SVT

Känslostormen i tv-rutan

Senare i dokumentär öppnar Armand Duplantis själv upp sig om sina föräldrar. I en känslomässig scen låter världsmästaren tårarna falla – när han talar om sina föräldrar.

– Min mamma skulle göra vad som helst för min skull. Och pappa … säger Armand Duplantis och förlorar tråden i den känslostormen.

– Han skulle offra vad som helst för mig, för att låta mig hoppa, säger världsmästaren.

Foto: SVT, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN