anna holmlund

Anna Holmlunds starka ord sex år efter olyckan: ”Kostat mig mycket”

Skicrosstjärnan Anna Holmlunds ord om våldsamma kraschen – sex år senare

FOTO: Instagram, Olle Sporrong/Expressen/TT
I måndags var det på dagen sex år sedan skicrosstjärnan Anna Holmlund kraschade under ett träningsåk i italienska alperna.
Vägen tillbaka har varit tuff och känslosam – nu berättar Holmlund själv om åren som gått.
En olycka som tyvärr har kostat mig mycket”, skriver hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären
0:39

Efter reklamen: Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

(0:39)

Slå på ljud

19 december 2016 förändrades Anna Holmlunds, 35, liv för alltid. Den talangfulla skicrossåkaren, som tagit VM-brons 2011 och OS-brons 2014, var med om en otäck och allvarlig olycka i italienska bergsbyn Innichen.

Läkarna trodde till en början att Holmlund, som då var 29 år, aldrig skulle kunna andas själv igen och att hon var hjärndöd, men efter att ha legat i medicinsk koma på Danderyds sjukhus i fyra månader vaknade hon upp.

Anna Holmlund har gjort en fantastisk resa efter den våldsamma kraschen i Italien 2016.

Anna Holmlund har gjort en fantastisk resa efter den våldsamma kraschen i Italien 2016.

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT

De senaste åren har hon fått öva upp alla basala färdigheter som tal-. minnes- och rörelseförmågan igen. Hon flyttade sedermera tillbaka till hemstaden Sundsvall där hon bor själv i en lägenhet i stadsdelen Haga. Hon har på senare år pluggat på Fornby Folkhögskola i Borlänge tillsammans med andra människor som drabbats av liknande hjärnskador. Där träffade hon sin nuvarande pojkvän Jocke.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Lägger ut bild på sig själv och två viktiga personer

Anna Holmlund är aktiv på Instagram och delar ofta med sig av bilder och texter från sin vardag. Det kan vara allt från rehabträningspass, goda måltider och julpynt till badsemestrar, skogsutflykter och föreläsningar.

Under måndagen publicerade hon ett nytt inlägg, en påminnelse om att det då var exakt sex år sedan den fasansfulla olyckan i alperna.

Idag är det 6 år sedan, den otäcka olyckan! En olycka som tyvärr har kostat mig mycket”, skriver hon.

Anna Holmlund tillsammans med nära vännerna Anders Schröder och Zandra Fjälkeby-Berg.

Anna Holmlund tillsammans med nära vännerna Anders Schröder och Zandra Fjälkeby-Berg.

FOTO: Instagram

På bilden poserar hon tillsammans med gymägaren och naprapaten Anders Schröder som hon säger har hjälpt henne en hel del, samt av hennes personliga assistent och tränare, Zandra Fjälkeby-Berg.

Men jag har också tjänat en del. Tex så har jag tack vare olyckan lärt känna dessa två fantastiska människor. Helt underbara! De hjälper mig otroligt mycket. Sen är det trots allt en del saker jag inte kan pg av olyckan, och jag måste då ha hjälp. Tex kan jag inte köra bil! Men men! En riktig skitdag, blir bra!”, skriver Holmlund.

”Fascineras av ditt pannben, Anna!”

Responsen på inlägget har varit överväldigande. Över 2 100 människor har gilla-markerat bilden och 110 personer har kommenterat. Det är idel hjärtemojis och glada tillrop. En av de som kommenterade var Anna Holmlunds mamma Margaretha.

Anna, det gäller att leva livet med de förutsättningar som är, du kämpar med det på ett fantastiskt sätt. Vi älskar dig precis som du är”, skriver mamman.

Även andra har skrivit och hyllat den före detta skidåkaren:

Du har kämpat som få. Har en vilja av stål och är så modig. Du är fantastisk, Anna”, skriver en följare.

Anna Holmlund tränar tillsammans med Zandra Fjälkeby-Berg.

Anna Holmlund tränar tillsammans med Zandra Fjälkeby-Berg.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT

Man har ju bara ett liv och du nyttjar det livet på bästa sätt med de förutsättningar du har. Du är en inspirationskälla för mig och många andra”, skriver en annan.

Jag fascineras av ditt pannben Anna! Det är helt otroligt vilken resa du gör. Du är en otroligt fin förebild! Du är bäst!!”, skriver ytterligare en följare.

FOTO: Instagram, Olle Sporrong/Expressen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN