Anfallaren bröt måltorkan i 92:a: "Äntligen"

Anfallaren bröt måltorkan i 92:a: "Äntligen"

Victor Edvardsen gjorde Djurgårdens 2–0-mål mot Mjällby och bröt därmed måltorkan.

Henrik Montgomery/TT
Djurgårdens match mot Mjällby innebar inte bara tre viktiga poäng. Victor Edvardsen bröt även sin måltorka genom att göra 2–0-målet på tilläggstid.
– Äntligen. Jag har väntat på det här länge så nu vänder vi blad och blickar framåt, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Djurgårdenanfallaren Victor Edvardsen har, precis om laget, haft en tuff start på säsongen. Noll mål och noll assist hade det blivit för 27-åringen inför söndagens match hemma mot Mjällby.

Men i 92:a minuten fick han till slut göra ett efterlängtat allsvenskt mål.

– Nu har jag något att bygga vidare på. Det är många kilon som har släppt och nu vet jag att jag fortfarande kan göra mål i allsvenskan. Nu är det bara att trycka på gaspedalen, säger Victor Edvardsen och fortsätter:

– Senaste åren har jag varit lite bortskämt, även fast jag har varit dålig i matcher så har jag ändå gjort mål eller assist. Det är dit jag vill hitta tillbaka för egen del.

"Det var tunga dagar"

Matchen, som Djurgården vann med 2–0, var viktig både för laget men även för Edvardsen själv, framför allt efter derbyförlusten mot Hammarby en vecka tidigare.

– Efter derbyt var det tunga dagar, speciellt för egen del. Vissa grejer man läser kan man triggas av men det här var första gången det träffade, säger han och utvecklar:

– Det är hur mycket grejer som helst, att man inte är värd att ha på sig tröjan, att de ska sälja mig i sommar, att jag är klappkass. Det där med att man ska ta av sig tröjan träffade. Jag har visat sedan jag kom hit att jag vill vara här och att jag vill hjälpa Djurgården att vinna fotbollsmatcher.

Besökte Degerfors

Förutom att jobba hårt på träning den senaste veckan har Victor Edvardsen laddat upp genom att åka västerut. Under lördagen var han nämligen på plats på Stora Valla för att se sitt tidigare lag Degerfors besegra Stockholmsrivalen AIK med 2–1.

– Jag fick mycket energi från gamla vänner och supportrar som kom fram och gav mig mycket kärlek. Jag visste att jag skulle börja vid sidan och valde att inte sitta hemma och lacka för jag vet att det är lätt att göra det.

Efter matchen mot Mjällby var tränaren Thomas Lagerlöf också mer än nöjd.

– Spelare brukar ju inte vara så nöjda över att bli placerade på bänken men ibland kan det vara lättare att komma in från bänken och göra avtryck. Det var välbehövligt för honom tror jag och framför allt för oss i matchen, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN