Andersson om Unitedstjärnan: "Tror han spelar"

18 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Sveriges förbundskapten Janne Andersson tror att Marcel Sabitzer kommer till spel.
Manchester United-mittfältaren Marcel Sabitzer gjorde skadecomeback som inhoppare när Österrike kryssade mot Belgien (1–1).
När det är Sveriges tur i EM-kvalet mot Österrike på tisdag väntar sig förbundskaptenen Janne Andersson att Sabitzer finns med från start.
– Jag tror att han spelar, säger Andersson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Österrike överraskade många genom att knipa poäng borta mot topprankade Belgien under lördagskvällen.

Ett mindre bra resultat ur blågul synvinkel möjligen då många tror att Sverige kommer göra upp med Österrike om andraplatsen i kvalgruppen. På tisdag möts lagen i Wien.

Janne Anderssons intryck av lördagskvällens match:

– Väldigt böljande spel och så vill vi inte att det ska se ut mot dem. För vår del gäller det att hålla ihop det och vara tydliga när vi vinner boll för då finns det ytor att attackera.

Missade säsongsavslutningen

Manchester United-stjärnan Marcel Sabitzer missade sluttampen på ligasäsongen men hoppade in med halvtimmen kvar.

Ett österrikiskt glädjebesked då Sabitzer är en nyckelspelare som gjorde två mål i kvalpremiären mot Azerbajdzjan.

TT: Tror du på en liknande startelva på tisdag?

– Jag tror han kommer vara med. Det är inte omöjligt eftersom han spelade i går. Men det ändrar nog inte deras sätt att spela och vi vet vilka olika alternativ de har, säger den svenske förbundskaptenen.

Annons

Leder gruppen

Andersson menar att han har koll på hur Österrike spelar; det är aggressivt, direkt och full fart framåt – även när man möter toppnationer.

– Vi får se vilka de ställer upp med men vi förväntar väl oss att det ser ut som det har gjort, de är ganska tydliga med hur de vill ha det. Det finns både svårigheter och möjligheter med det.

Inför tisdagens drabbning toppar Österrike gruppen på sju poäng. Belgien och Sverige skuggar på fyra, respektive tre poäng. De två sistnämnda nationerna har dock spelat en match mindre.

Annons