TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Äkta hattrick släckte McDavids Stanley Cup-dröm

15 maj, 2023
TT Nyheter
Jonathan Marchessault gjorde ett äkta hattrick och skickade Vegas till semifinal i NHL-slutspelet efter 5–2 mot Edmonton i den sjätte kvartsfinalen.
William Karlsson fick äran att skicka in den avslutande 5–2-pucken i Edmontons tomma målbur.
Men lagkamraten Jonathan Marchessault var den stora matchhjälten för Vegas.
Med ett äkta hattrick såg han till att skicka sitt lag till semifinal i NHL-slutspelet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Connor McDavid är kanske världens bästa ishockeyspelare. Men 26-åringen, som vann poängligan i grundserien överlägset och även leder densamma i slutspelet, får fortsätta vänta på sin första Stanley Cup-titel.

Med 4–2 i matcher är Vegas som näst sista lag klart för semifinal. Därmed står det också klart att det, likt de senaste 30 åren, blir ett amerikanskt lag som tar hem bucklan.

– Visst ligger det något i vad alla säger att man måste förlora under några år i slutspelet innan man är redo att slåss om mästartiteln. Men jag tycker att vi gjort den delen av processen nu, det är inget vi vill fortsätta att gå igenom, säger Edmontonkaptenen McDavid efter nattens uttåg, skriver Expressen.

Skicklig runt kassen

Efter den första perioden såg det ut som att Edmonton skulle kunna ta serien till sjunde och helt avgörande match. Då hade McDavid och Warren Foegele med var sitt mål sett till att ge gästerna en 2–1-ledning.

Annons

Men i den andra perioden vaknade Jonathan Marchessault till liv.

Den 32-åriga forwarden tog till vara på en retur efter 4.26 och satte kvitteringen. Han fiskade upp ytterligare en retur tre minuter senare och rakade in 3–2 till Vegas.

Och med en och en halv minut kvar av perioden fullbordade han sitt äkta hattrick genom att snärta in 4–2 med ett kvickt handledsskott.

– Skillnaden i kväll var att vi fick några avgörande räddningar av vår målvakt (Adin Hill) och vi gjorde mål i viktiga lägen. Och Marchessault är duktig på att hålla sig kring motståndarkassen och utnyttja de chanser som dyker upp, säger Vegas coach Bruce Cassidy på presskonferensen efter matchen, skriver Expressen.

Seattle eller Dallas

I matchens slutminuter tog Edmonton ut målvakten för att försöka hålla liv i säsongen. I stället blev det William Karlsson som definitivt släckte allt semifinalhopp genom att sätta avslutande 5–2 i tom målbur med 39 sekunder kvar att spela.

För Vegas väntar nu antingen Seattle eller Dallas, som spelar en sjunde avgörande kvartsfinalmatch natten mot tisdag, i semifinal. I den andra semifinalen ställs Florida mot Carolina.