68 miljoner till idrott i utsatta områden

22 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Svenska fotbollförbundet får mest pengar, 10 miljoner, till projekt i utsatta områden. Arkivbild.
Riksidrottsförbundet (RF) fördelar 68 miljoner kronor för att stärka idrottsrörelsens inkluderingsarbete i utsatta områden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Närmare 47 miljoner går till specialidrottsförbund och 21 miljoner till RF-Sisu distrikt inom ramen för Idrottsklivet.

Syftet är att stärka idrottsrörelsens inkluderingsarbete, ge fler barn och unga en meningsfull fritid och stärka idrottsrörelsens närvaro i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta.

Riksidrottsstyrelsens beslut om fördelning av stöd gäller för år ett. Regeringen har aviserat att satsningen ska pågå åtminstone 2024 och 2025.

14 specialidrottsförbund och elva RF-Sisu distrikt ingår i initiativet. Bland specialidrottsförbunden får Svenska fotbollförbundet mest stöd i form av 10 miljoner, Svenska handbollförbundet 6,8 miljoner och Svenska budo & kampsportförbundet 4,1 miljoner.

"En helt central del av idrottsrörelsens värdegrund är att idrott är till för alla överallt. Med Idrottsklivet kan fler föreningar bedriva verksamhet så att fler barn och unga kan ges möjlighet till en meningsfull fritid och hitta just sin idrott, oavsett om det är brottning, gymnastik, handboll eller någonting annat", säger RF-ordföranden Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Annons