brott

24-åriga ishockeyproffset misstänkt för mord – nekar till inblandning

24-åriga KHL-proffset Artyom Ivanyuzhenkov misstänks för mord i Moskva.

FOTO: Twitter, Dmitry Feoktistov/ITAR-TASS/TT
I helgen knivhöggs en 23-årig man till döds under ett födelsedagsfirande utanför Moskva.
Den utpekade gärningsmannen?
Ishockeyproffset Artyom Ivanyuzhenkov.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Annie Lööf (C) om misstänkta mordförsöket
0:46

Efter reklamen: Annie Lööf (C) om misstänkta mordförsöket

(0:46)

Slå på ljud

Han tillhör KHL-laget Sotji och har spelat 105 matcher i den ryska hockeyligan. Men Artyom Ivanyuzhenkov, 24, har under sin karriär som elitspelare snarare hamnat i strålkastarljuset för sitt privatliv snarare än för sina leveranser på isen.

Ivanyuzhenkov har nämligen, för andra gången, uppmärksammats för att ha orsakat en annan människas död. 2020 körde han ihjäl en cyklist i Moskva-området. Nu misstänks han ha mördat en jämnårig man på en bar i den ryska huvudstaden.

Enligt ryska Championat ska Artyom Ivanyuzhenkov ha knivhuggit en 23-åring till döds under ett födelsedagsfirande – sedan blev han utpekad av flera vittnen. Han blev då efterlyst direkt. Motivet till mordet är okänt.

Sotji-forwarden Artyom Ivanyuzhenkov.

Sotji-forwarden Artyom Ivanyuzhenkov.

FOTO: Twitter

Säger sig ha varit på träningsläger

Spelaren ska enligt tidningen ha flytt till Sotji och väl där publicerade han en video där han nekar till alla anklagelser. Han påstår att han varit på ett träningsläger med resten av laget och att han därmed inte kan kopplas till mordet.

– Falska och fullständiga lögner flyger runt på nätet om att jag begått ett brott i Moskvaregionen på någon restaurang. Tro inte på obekräftad information. Jag är på träningsläger i Sotji för tredje dagen. Utredningen kommer att reda ut allting, säger han.

Ivanyuzhenkov har spelat in en video där han nekar till alla anklagelser.

Ivanyuzhenkov har spelat in en video där han nekar till alla anklagelser.

FOTO: Skärmdump

Artyom Ivanyuzhenkov är också känd för att vara son till den ryske statsmannen Boris Ivanyuzhenkov. Han är vice ordförande i det ryska parlamentet. Tidigare har han varit idrottsminister och vice president i paralympiska kommittén (2006-2021).

FOTO: Twitter, Dmitry Feoktistov/ITAR-TASS/TT, Skärmdump

FRÅN FÖRSTASIDAN