Spanien i sorg efter pappans brutala mord på Olivia, 6, och Anna, 1

Anna och Olivia

Olivia, 6, och Anna, 1, kidnappades av sin pappa 27 april.
Nu har man hittat Olivias kropp i en sportväska som var fäst vid ett ankare.
Polisen tror även att Anna är död och söker nu febrilt efter pappan Tomás Gimeno.
Slå på ljud

Beatriz Zimmermanns döttrar Olivia, 6, och Anna, 1, försvann 27 april. Kvar lämnades en lapp skriven av barnens pappa, Tomás Gimeno, med meddelandet om att hon aldrig skulle få se sina barn igen.

I torsdags hittades Olivia död. Kroppen låg i en sportväska som var fäst vid ett ankare 900 meter under vattnet utanför Teneriffa. Man hittade även en tom resväska som man befarar att Anna legat död i.

Polisen misstänker att Tomás Gimeno drogat och dödat barnen för att han var svartsjuk på att Beatriz Zimmermanns träffat en ny pojkvän. Det skriver Daily Beast.

Olivia

Olivia, 6, har hittats död.

Instagram
Anna

Polisen är säkra på att även Anna, 1, blivit mördad av sin pappa Tomás Gimeno.

Instagram

Spaniens drottning: ”Försöker förstå”

Det hemska mordet har engagerat hela Spanien. Drottning Letizia sa i fredags att hon och landet försöker sätta sig in i hur det känns att vara anhörig till flickorna i detta läge.

– Jag tror inte att det finns någon som inte under den här morgonen försöker förstå hur det är för människorna som älskade de här flickorna, sa hon.

Irene Montero, Spaniens jämställdhetsminister, har i flera inlägg på Twitter riktat stor ilska mot män som skadar barn för att straffa kvinnor. Även hon är i chock efter det fruktansvärda mordet.

”Detta våld som används mot kvinnor, som slår där det gör som ondast, är en fråga för staten. Vi finns här oavsett vad”, skriver hon.

Drottning Letizia

Spaniens kung Felipe (näst längst till vänster) och drottning Letizia (i mitten) besökte Stockholms slott och träffade kungafamiljen 2005.

BERTIL ERICSON

Mammans sorg: ”Han lämnade kvar mig i livet”

I fredags utlyste en domare en internationell order om att gripa Tomás Gimeno för mord och sa att Tomás dödat döttrarna för att ”orsaka sin före detta partner omänsklig smärta”.

Det är fortfarande oklart vad som hänt Tomás Gimeno. Polisen hittade nyligen hans båt drivande omkring på öppet hav utanför Teneriffa.

Mamman Beatriz Zimmermann är i djup sorg. Hon tackar för allt stöd i ett öppet brev. Hon skriver även att hon önskat att få dö tillsammans med sina döttrar.

”Men så fick det inte bli för Tomás ville att jag skulle lida och söka efter dem. Det var anledningen till att han lämnade kvar mig i livet”, skriver hon.

Tomás Gimeno

Tomás Gimeno jagas av polis, misstänkt för att ha mördat sina döttrar.

Instagram

LÄS OCKSÅ: Telefontrafik kan fälla Maddies misstänkte mördare

LÄS OCKSÅ: Nya fyndet som kan lösa mordet på JonBenét Ramsey: "Hundra procent säker"

Foto: Instagram, BERTIL ERICSON/TT

SENASTE NYTT!