10-barnsmamman Sonya fick äntligen sin dotter – dog 11 dagar senare

39-åriga Sonya dog plötsligt i sin säng.

Foto: GOFUNDME
En 39-årig tiobarnsmamma dog bara dagar efter hon fött sin lilla dotter.
– Jag vaknade mitt i natten och såg att hon höll på att dö, berättar hennes make för The Bluebonnet News.

Mamman Sonya Harlow, 39, hade för bara elva dagar sedan fött det senaste tillskott till barnaskaran, dottern Eliyanah – när hennes make Spencer vaknade upp av märkliga ljud. Tiobarnsmamman som låg bredvid honom kunde inte längre andas.

Under en längre tid hade 39-åriga Sonya Harlow drömt om att få en dotter – och se henne växa upp tillsammans med sina andra barn – och halvsyskon.

Mamma Sonya, 39, hade alltid drömt om att få en egen dotter.

Foto: GOFUNDME

Men innan hennes dröm kom i uppfyllelse så avled mamman oväntat efter att fött den lilla dottern.

Pressen ökar på ovaccinerade – så mycket kan de tvingas betala

Hade en svår graviditet – stannat hemma från jobbet

Under graviditeten hade 39-åringen lidit av för högt blodtryck. Sonya hade då tagit ledigt från sitt arbete. Hennes make Spencer fortsatte arbeta och höll familjen över ytan finansiellt. Spencer kunde se sin frus glädje över att äntligen få en egen dotter, berättar han för lokala medier.

Sonya och maken Spencer döpte dottern till Eliyanah, som betyder ”Gud har svarat mig”. Mamman hade nämligen bett till gud för att få en dotter.

Foto: GOFUNDME

– Innan hade Sonya bara fått pojkar. Hon bad till gud för att det denna gång skulle bli en flicka, vilket det också blev. Vi döpte henne till Eliyanah, eftersom det betyder ”Gud har svarat mig”, berättar maken Spencer för The Bluebonnet News.

När lilla Eliyanah kom till världen var hon inte ensam. Spencer och Sonya hade totalt nio barn tillsammans sedan tidigare förhållanden. Mamman hade varit överlycklig över att få en egen dotter via blod, något inte tidigare hade haft.

Men lyckan skulle inte vara länge.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST:
Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mitt i natten vaknade Spencer upp av konstiga ljud

Elva dagar efter förlossningen, omkring 02:00 på natten vaknade Spencer av att märkliga ljud kom från sin hustru. Deras nyfödda dotter Eliyanah låg då på hennes bröst och sov – men Spencer visste instinktivt att något var fel.

– Jag rullade över och såg att hon höll på att dö. Vi började direkt med hjärt- och lungräddning, tills ambulanspersonalen kom hem till oss. Men då var det redan försent, återberättar den förkrossade maken för The Blubonnet News.

Mamman avled den 16 november, 2020. Hon lämnade efter sig en rejäl familj som sörjde henne djupt.

”Hon fullkomligen vibrerade av liv. Hon älskade sin familj, var alltid snäll och brydde sig om sin omgivning”, berättar maken Spencer om sin bortgångna fru Sonya.

Foto: GOFUNDME

– Sonya var en underbar mamma och fru. Hon var den vackraste kvinnan jag någonsin lärt känna. Hon fullkomligen vibrerade av liv. Hon älskade sin familj, var alltid snäll och brydde sig om sin omgivning, berättar pappan.

Pappan är en veteran – samlar nu in pengar

För Bluebonnet News berättar Spencer, som är en amerikansk militärveteran som tjänstgjort i Afghanistan, att hans fru avled av en akut skada kopplad till förlossningen, som skett bara dagar tidigare.

Christines man svårt sjuk innan bröllopet – gifte sig utan maken

För att nu täcka begravningskostnader – och familjens andra behov – har familjen satt upp en GoFundMe-kampanj.

– Hon avled helt oväntat. Det fanns inga pengar undansatta, eller några försäkringar. Alla pengar kommer användas till begravningen och för att kunna färdigställa en gravsten. Om det blir pengar över kommer det gå till barnen.

Hela Spencer och Sonyas familj samlade på bild.

Foto: GOFUNDME

LÄS OCKSÅ: Hannah, 23, visste inte att hon var gravid – 50 minuter efter kom barnet

LÄS OCKSÅ: Sarah Humphrys, 41, trauma efter kejsarsnittet – magen ruttnade

Foto: GOFUNDME

SENASTE NYTT!