Småbarnsmamman Mira blåst av vännen – kollapsar av sorg i Lyxfällan

Mira och Magdalena Kowalczyk

Mira tog ett stort lån för att hjälpa sin vän.
När hon får veta skuldbergets storlek kollapsar hon av sorg.
– Dina vänner kanske är smartare än vad du är? säger livscoachen Philip Diab i ”Lyxfällan”.
0:29

Efter reklamen: Småbarnsmamman Mira blåst av vännen – kollapsar av sorg i Lyxfällan

(0:29)

Mira från Göteborg finns alltid där för sina vänner. Men frågan är om vännerna finns där för henne? Efter att ha tagit ett stort lån åt en vän, som har kronofogden efter sig, har hon sett hur skulderna blir högre och högre, månad för månad.

Ända sedan Mira kom till Sverige har hon försökt få folk att må bra och har tagit ett stort socialt ansvar för de mest utsatta i samhället.

– Jag vet att det är många kvinnor som kommer till Sverige och inte vet vad de har för rättigheter och skyldigheter. Jag har hjälpt flera kvinnor som varit i utsatt läge, som blivit slagna och rejält misshandlade. Jag har alltid haft ett öppet hem och ringt och kört till polisen, säger Mira i Lyxfällan.

Mira i Lyxfällan

Mira har alltid haft ett stort hjärta och försökt hjälpa de mest utsatta i samhället.

TV3

Unika beteendet avslöjat: ”Ovanligt”

Mira säger att hon alltid haft koll på ekonomin och att det nya läget gör att hon känner sig trött, stressad och ångestfylld. Som sjukskriven småbarnsmamma har hon inte längre råd att lägga sina pengar på andra.

Hon känner sig även sviken av vännen, som inte betalat något av det lån på 130 000 kronor som Mira tagit för att hjälpa henne.

– Det är ganska ovanligt i det här programmet att folk har övertrasserat sin egna budget för andra, att man inte ens lever upp pengarna själv, säger programledaren Magdalena Kowalczyk.

Mira och Magdalena Kowalczyk

Småbarnsmamman Mira är sjukskriven och kan inte betala sina räkningar. Hon beskriver situationen som stressig och ångestfylld.

TV3

Hårda kritiken: ”Kan fucka sina liv”

Livscoachen Philip Diab tycker att Miras sätt att behandla andra är fel, att hon lägger krokben på sig själv, ger bort pengar som hon inte har och att ingen hjälper henne när hon har det jobbigt.

– Dina vänner kanske är smartare än vad du är? De kanske vet att du har det tufft, men kan de inte hjälpa dig så kan de inte, säger han.

– Du behöver sluta ta deras ansvar. De behöver inte ta ansvar och kan fucka sina liv om de vill. Du måste sluta rätta till dem. Ditt värde är inte kopplat till att fixa deras grejer.

Mira i Lyxfällan

Mira bryter ihop när livscoachen Philip Diab säger att hon behöver sluta ta ansvar för sina vänners beteende.

TV3

Tårarna i tv: ”Blivit utnyttjad”

Varje månad har Mira ett underskott på 18 200 kronor. På drygt ett år har cirka 200 000 kronor av Miras utgifter gått till att hjälpa andra. När verkligheten kommer ikapp henne brister hon ut i gråt.

– Jag har varit snäll på min egen bekostnad. Folk som man tror är ens vänner är inte riktiga vänner. Jag har blivit utnyttjad, säger Mira och fortsätter:

– Här står jag nu med min ekonomi och min situation, inte en enda har frågat hur jag mått eller hur jag har det.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Philip Diab

Mira säger till Philip Diab att hon känner sig utnyttjad.

TV3

LÄS OCKSÅ: Mammans kraftiga reaktion efter orden: ”Sälj dina ungar”

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

Foto: TV3

SENASTE NYTT!