hem och bostad

Ondskefulla dockan – beviset på övervakningskameran: ”Skrämmande”

Linzi, 52, och Lee, 37, Steer, har en ondskefull docka.

FOTO: INSTAGRAM
Dockan sätter skräck i paret.
Övervakningskameran avslöjar det skrämmande – och nu hålls den inlåst.
– Fruktansvärda smärtor, säger Linzi.
Ett SPÖKE skrämmer vettet ut katten
0:30

Efter reklamen: Ett SPÖKE skrämmer vettet ut katten

(0:30)

Slå på ljud

Det är Linzi, 52, och Lee Steer, 37, som hävdar att det är något paranormalt över deras docka.

Paret driver ett museum i Rotherham, England, och hävdar bland annat att dockan är orsaken till mystiska sjukdomar som gjorde att Linzi hamnade på sjukhus i över en vecka.

– Jag blev riktigt sjuk av någon anledning, jag låg på sjukhus i en vecka med fruktansvärda smärtor, och läkarna vet än i dag inte vad som var fel, säger hon enligt brittiska Metro.

Linzi, 52, och Lee Steer, 37.

Jämförs med skräckdockan Annabelle

Hon berättar också att hon känt någon greppa tag om hennes hals på natten, och sett saker flyga utan någon logisk förklaring.

Professionella paranormala utredare pekar också på den läskiga dockan som är en identisk kopia av den notoriskt onda trasdockan Annabelle i skräckfilmerna The Conjuring.

– Jag växte upp med att titta på allt möjligt om utomjordingar och spöken, så jag var alltid intresserad av det paranormala, snarare än skrämd av det. Men några av dockans handlingar skrämmer mig, säger Linzi.

Hon minns särskilt två händelser. Den ena var ett bord som dockan satt vid – som bara rasade ihop.

– Ett väldigt solitt bort som har ett metallben som håller upp det. Så det finns inget sätt att det bara skulle ha rasat ihop. Det finns ingen logisk förklaring till varför det skulle ha hänt.

Nu hålls skräckdockan inlåst.

Övervakningskameran fångade

Den andra händelsen skedde efter att paret beslutat sig för att låsa in dockan i ett skåp, för att undvika fler olyckor.

Men på halloweennatten 2022 fångade deras övervakningskamera när dockan tog sig ut från skåpet – trots att dörren var trög.

– Man var tvungen att dra hårt i dörren för att öppna den. Hon borde inte heller ha fallit ut med benen först eftersom henne huvud är mycket tyngre än benen.

Paret har fortfarande dockan kvar i museet och vet inte vad de ska göra med den – men har nu låst skåpet den befinner sig i.

– Det känns som museet blir mer och mer farligt när dockan är här.

Dockan tog sig ut från skåpet.

FOTO: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN