brott

Skandalparet fast efter 54 dagar – desperat jakt efter nyfödda barnet

Constance Marten och Mark Gordon var på rymmen i 54 dagar – desperat jakt efter nyfödda barnet.

FOTO: Facebook, Polis
Constance Marten och Mark Gordon har gripits av polis efter 54 dagar på rymmen.
Nu undrar hela Storbritannien var deras nyfödda barn är.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Borttappade gosedjuret Peter "Var bara på semester"
0:40

Efter reklamen: Borttappade gosedjuret Peter "Var bara på semester"

(0:40)

Slå på ljud

Det uppmärksammade fallet med den försvunne aristokraten Constance Marten, 35 – vars förmögna familj har kopplingar till det brittiska kungahuset – och hennes man, den tidigare våldtäktsdömde Mark Gordon, 48, har både skakat och fascinerat Storbritannien de senaste veckorna.

Gordon, som suttit i fängelse i över 20 år, har enligt Daily Mail övertalat Marten att överge sin familj och vänner. De försvann för 54 dagar sedan med närmare 190 000 kronor från hennes familjefond.

Constance Marten och Mark Gordon fastnade på bild i East Ham, London, tidigare i år.

Constance Marten och Mark Gordon fastnade på bild i East Ham, London, tidigare i år.

FOTO: Polis/övervakningsbild

Det värsta av allt. De tog med sig sin nyfödda bebis som kom till världen i början av januari. Barnet har sedan födelsen inte närvarat på några hälsokontroller.

Blev till slut gripna

Under måndagskvällen lyckades polisen i sydkuststaden Brighton identifiera paret. Klockan 21.30 slog de till och grep Marten och Gordon på en ödslig bakgata – men de insåg snabbt att barnet inte var med dem. Föräldrarna vägrar säga var barnet är eller ens vilket kön det har.

Mark Gordon har suttit inspärrad i två decennium för bland annat våldtäkt.

Mark Gordon har suttit inspärrad i två decennium för bland annat våldtäkt.

FOTO: SWNS

Sedan dess har polisen gjort vad de kan för att hitta den försvunna bebisen. De har luskammat området som Gordon och Marten greps i. De har knackat dörr för att hitta vittnen och sökt igenom trädgårdar, gator och parker. De har till och med uppmanat folk i grannskapet att leta i sina egna trädgårdsskjul och garage.

Constance övergav sin egen familj och sina vänner för att rymma iväg med Mark Gordon. Deras barn föddes i januari.

Constance övergav sin egen familj och sina vänner för att rymma iväg med Mark Gordon. Deras barn föddes i januari.

FOTO: Facebook

Eftersom det varit minusgrader i Brighton två nätter i rad har polisen varit extra angelägen om att hitta barnet.

– De har gripits för brott mot barn (försummelse) och vi letar efter bebisen. Vi letar på platser där de eventuellt skulle kunna ha lagt barnet innan de kom till platsen där vi tog dem, säger kommissarien Lewis Bashford till Daily Mail.

Det här har hänt

Constance Marten som kommer från en välbärgad familj var en lovande skådespelartalang som träffade Mark Gordon 2016. Sedan dess har de levt ett isolerat liv och i september, när Marten var gravid, började de flyttar runt till olika hyrda lägenheter.

Paret har varit en hel del i London med omnejd den sista tiden.

Paret har varit en hel del i London med omnejd den sista tiden.

FOTO: Polis/övervakningsbild

Barnet tros ha fötts i baksätet av en bil runt den 5 januari. Samma bil hittades senare nedbränd intill motorvägen M61 i Bolton. Sedan dess vet ingen hur barnet mår, vilket kön det har eller om det har några hälsoproblem.

Paret har använt sig av kontantkortstelefoner och flera olika sim-kort för att de inte ska kunna spåras. De har sovit i tält och i sin bil. Efter att bilen brann upp färdades de över landet med hjälp av taxi. Tidigare har de synts till på olika övervakningskameror i Liverpool, på flera ställen i London samt i hamnstäderna Colchester och Newhaven. Efter 54 dagar på rymmen greps de av polisen i Brighton under måndagkvällen.

FOTO: Facebook, Polis/övervakningsbild, SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN