cancer

Sjuksköterskans oro avfärdades av läkarna – nu kommer hon snart att dö

Katie och en av barnen.

FOTO: SWNS
Sjuksköterskan Katie Pritchard, 37, upptäckte en knöl på magen och förstod direkt att något var fel.
Men läkarna var inte övertygade och tvåbarnsmamman avfärdades gång på gång.
Nu har Katie bara månader kvar att leva.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Det var i början av förra året som tvåbarnsmamman Katie Pritchard, 37, från England, uppsökte vård efter att hon upptäckt en oroande knöl långt ner på magen. Katie som arbetar som sjuksköterska visste att man aldrig kan vara försiktig nog, men hennes husläkare var inte av samma åsikt.

”Det är inget att oroa sig för” fick hon höra. Läkaren var övertygad om att hennes knöl bara var en bieffekt av covid-vaccinet som hon nyligen tagit. Hon fick också höra att det kunde vara framfall efter att hon fött barn, eller att knölen kunde vara en könssjukdom.

– När jag först träffade min läkare med mina symtom så visste jag att något inte stämde. Jag behövde verkligen pusha för att få sjuksköterskan att undersöka mig en andra gång och då sa hon att det inte var något att oroa sig för, berättar Katie.

Förödmjukad av läkarens otrevliga bemötande sökte sig Katie vidare på egen hand och fick då ett mardrömsbesked.

– Jag visste att det var mer än framfall och jag hade varit med min partner i 17 år, så jag visste att det inte var en könssjukdom, säger Katie och fortsätter:

– Jag hade inget hopp kvar och det var inte logiskt så det var då jag bokade en tid hos en gynekolog.

Efter att ha fått fel diagnos två gånger berättade hennes gynekolog att hon hade livmoderhalscancer.

Katie och sonen.

Katie arbetar själv som sjuksköterska och förstod att något inte stod rätt till.

FOTO: SWNS

– Efter undersökningen så frågade han om jag kommit ensam och från det ögonblicket visste jag vad han skulle säga – jag visste att det var cancer, berättar Katie.

Nu har Katie bara månader kvar att leva.

Katies cancer hade spridit sig

När Katie fick sin cancerdiagnos i början av förra året väntade ett ytterligare mardrömsbesked bara runt knuten. Tvåbarnsmamman skulle inte kunna påbörja behandlingen på en gång – hon skulle tvingas vänta tre månader.

När Katie påbörjade strålningsbehandling och cellgiftsbehandling i april förra året hade cancern spridit sig. Behandlingen var dock en succé och bara några månader senare fick hon höra att cancern försvunnit helt. Katie var frisk igen.

Men det dröjde bara till slutet av förra året innan familjens liv ställdes på ända igen. I början av 2023 diagnostiserades den 37-åriga sjuksköterskan med cancer som spridit sig till lungorna, axlarna, ryggraden och bäckenbenet.

För tre veckor sedan påbörjades Katies palliativa behandling. Nu har hon bara månader kvar att leva.

Katie med partnern Tom och deras två söner.

Katie, mamma till Percy, 4, och Cass, 2, blev först friskförklarad, men inte långt efter kom cancern tillbaka.

FOTO: SWNS

”Vi är realister och positiva samtidigt”

Förra veckan startade partnern Tom och sönerna Percy, 4, och Cass, 2, en insamling för att försöka samla ihop tillräckligt med pengar för en ny cancerbehandling. Medicinen med namnet Pembrolizumab kostar 75 000 kronor – en kostnad som ska betalas var tredje månad för påfyllnad.

Hittills har familjen lyckats samla ihop strax över en miljon kronor.

För tre veckor sen påbörjade Katie sin palliativa vård.

– Jag kommer att fortsätta med den så länge min kropp orkar med eller så länge jag lever. Jag är så överväldigad över stödet och donationerna vi har tagit emot, berättar Katie.

Katie och Tom.

Katie och Tom hoppas hinna gifta sig innan Katie går bort.

FOTO: SWNS

Innan Katie dör hoppas hon hinna gifta sig med Tom.

– Dagen som de berättade att Katie bara har månader kvar, och inte år, så friade jag på platsen där vi träffades för första gången, berättar Tom.

– Det är en gata nära puben Royal Oak i Whatcote, där Katies familj bodde när vi träffades som tonåringar, förklarar han.

Katie berättar att hon ser framemot dagen hon får säga ja.

– Vi har en to-do list, som inkluderar att skriva ett testamente och att göra videor till pojkarna. Så om det värsta händer så är vi redo för det. Vi är realister och positiva samtidigt. Det är en konstig balans, säger hon.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN