Sjuksköterskan Natalies, 46, dumdristiga beslut – brodern helt förkrossad

Sjuksköterskan Natalie började tro på konspirationsteorier och vaccinerade sig aldrig.
Tyvärr smittades hon av covid-19 – och dog.
Hon lämnar efter sig två tioåriga tvillingar.
– Vem ska ta hand om tvillingarna? undrade Natalies bror Deryl.

En sjuksköterska och mamma från Idaho, USA, blev smittad av covid-19 och dog. Natalie Rise, 46, arbetade inom hemtjänsten och hade fallit djupt in i konspirationsteorier om coronavaccinet. Hon lämnar efter sig två barn, ett tvillingpar, som är tio år gamla, skriver People.

Natalie Rise, som var en registrerad sjuksköterska, hade under en längre tid trott allt starkare på konspirationer om vaccinet, berättar hennes bror för KXLY News.

Trodde på konspirationer – dog

Sjuksköterskan Natalie Rise tog hand om sin 71-åriga mamma, samt mormor till tvillingarna, Nancy, när båda blev smittades med det dödliga viruset. 71-åringen var den som först fick covid-symtom. Efter en vecka togs hon till sjukhus där hon intuberades och försattes i medicinsk koma.

Natalie Rise, 46, dog efter ha vägrat att vaccinera sig. Hon lämnar sina två tioåriga barn efter sig.

Efter ett par dagar efter att mormor Nancy fördes till sjukhuset började Natalie känna sig dålig. Hon skulle snart hamna i en sjukhussäng, bara något rum från sin egen mamma på samma sjukhus.

– Jag var i chock, säger brodern Daryl till KXLY News.

– Jag visste inte vad som skulle hände med dem. Eller vem som skulle ta hand om tvillingarna, fortsätter Daryl.

Var dödligt sjuk – trodde på teorier från ”sociala medier”

Men inifrån sjukhuset var Natalie fortfarande kritisk till vaccinet. Trots att hon drabbats av den dödliga sjukdomen höll hon fast i det hon läst på sociala medier.

– Hon fortsatte att säga att hon inte skulle vaccinera sig. Jag tror att det handlar om rena konspirationsteorier. Hon hamnade i en negativ spiral på sociala medier, läste bloggar och kollade på märkliga youtube-kanaler.

Överlevde inte corona – men det gjorde hennes 71-åriga mamma

Den 22 augusti tvingades läkarna att intubera Natalie. Men hon skulle inte överleva processen. Hon var för illa däran. Läkarna försökte få henne tillbaka i livet med hjärt och lungräddning i 45 minuter.

– Hennes hjärta sa bara stopp, berättar den förkrossade brodern för lokalmedia.

Hennes 71-åriga mamma var däremot vid livet. Men hon låg fortfarande i den medicinsk försatt koma.

– Jag var helt förstörd. Jag visste inte vad som skulle hände med hennes två vackra barn, säger brodern.

Mormor Nancy skulle ett par dagar efter Natalies död väckas ur sin koma. Daryl fick då den tunga uppgiften att berätta för sin mamma om Natalies bortgång. Doctors woke up Nancy soon after, and Daryl had to tell her that her daughter had died.

– Mamma visste inte ens att Natalie var på sjukhuset. Natalie hade skrivit ett brev till mamma, kvällen innan hennes död. Hon ville själv lämna brevet till mamma som sov, men det skulle hon hinna göra.

”Tror att hon äter middag med Jesus”

Daryl har nu tagit ledigt från sitt arbete, som lastbilschaufför, för att ta hand om de två tioåringarna. Tvillingarna lider av Joubert syndrom, en sällsynt ärftlig sjukdom som påverkar deras hjärtan. En GoFundMe-sida har satts upp för att hjälpa den numera utpräglade familjen.

– Tvillingarna väljer att se det hela positivt. De tror ärligt att Natalie är i himlen, att hon äter middag med Jesus. Hon är där med barnens morfar.

Efter att sett sin syster dö av covid-19, valde Deryl snabbt att vaccinera sig. Han hade skjutit upp beslutet, eftersom han hade antikroppar efter att ha blivit smittad av corona förra året. Men dagen efter sin systers död tog han sin första dos.

Han manar nu på andra att vaccinera sig.

– Alla läkare och andra utbildade medicinska proffs bönar och ber om att vi ska vaccinera oss. De som säger motsatsen har ingen utbildning. Det spelar ingen roll vilken åsikt du har. Det är ett personligt val. Men statistiken ljuger inte.

– Jag tror verkligen det hade slutat annorlunda för Natalie om hon vaccinerat sig. Nu finns det två barn kvar utan mamma.

LÄS OCKSÅ: Här påstår läkaren att vaccinet ger dig superkrafter – misslyckas helt på film

LÄS OCKSÅ: Sonen Marc Ayers ilska efter beslutet: därför dog min mamma Candace

FOTO: GoFundMe, Jeppe Gustafsson/TT

Senaste nytt