Sjuåriga James McNeelis dog när familjens nya hund attackerade

Sjuåriga James McNeelis dog när familjens nya hund attackerade

James McNeelis dog efter att familjens nya hund attackerade pojken. OBS: Vänster bild är taget vid ett annat tillfälle.

Foto: GOFUNDME, NBC
En sjuårig pojke är död efter att ha blivit attackerad av familjens nya hund.
Familjen adopterade gatuhunden tre veckor innan attacken, som var en blandras av Shetland Sheepdog och Corgi.
Pappan hittade sin son död, i trädgården, enligt lokala medier.
5 djurattacker i svenska djurparker vi minns
Slå på ljud

En sjuårig pojke från den amerikanska delstaten Oklahoma, USA, dog efter att familjens nya hund attackerade honom. Familjen adopterade hunden för tre veckor sedan, skriver People.

Polismyndigheten i Oklahoma har bekräftat händelsen i ett pressmeddelande. I meddelandet skriver Creek County Sheriffs Office att händelsen inträffade förra onsdagen, vid 19:20 på kvällen.

Sjuåriga James McNeelis hittades död kort efter att polis anlänt till familjens hem. Han hade varit ute och lekt med familjens nya hund – som de adopterat enbart ett par veckor innan attacken.

Foto: GOFUNDME

Trodde pojken var försvunnen – hittades död

Händelsen inträffade i staden Kiefer, i södra Oklahoma. Polisen tillkallades eftersom familjen trodde först att barnet försvunnit. När polis anlände till plasten fann pappan den döda sjuåringen.

– Kort efter att en patrull anlände till platsen, fann en medlem ur familjen barnet på tomten. Barnet förklarades död omkring 19:35, sa Creek County Sheriffis Office till lokala medier enligt People.

Familjen adopterade hunden för tre veckor sedan. Hundan var en gatuhund som familjen valt att ta hand om. Den hade inte uppvisat några våldsamma tendenser under de första tre veckorna familjen tog hand om hunden. Enligt KJRH ska hunden vara en rasblandning mellan en Shetland Sheepdog och Corgi.

Var ute och lekte med hunden

I polisens pressmeddelande berättade man att hunden nu har fått vara på en djuranläggning. Polisen ville inte bekräfta för lokala medier om hunden kommer avlivas inom den närmsta tiden.

Creek County Sheriffs Office har valt att inte publicera namnet på pojken, men lokala tv-stationen KOCO har talat med familjen som har identifierat sjuåringen som James McNeelis.

Till tv-stationen bekräftar familjen att hunden inte uppvisat några aggressiva eller våldsamma tendenser efter att de adopterat den. Attacken inträffade utanför familjens hem, när treåringen var ute och lekte med hunden.

Enligt KJRH ska treåringens pappa hittat kroppen.

Grannen hörde ett gastkramande skrik

Familjens granne Shannon Edison firade en bröllopsfest i närheten av där kroppen hittades. För KOTV berättar grannen att hon hörde ett gastkramande från en kvinna.

– Skriket isade genom hela kroppen. Ett sådant skrik man kommer minnas hela livet, om ni förstår. Vi förstod nästan direkt att något var fel. Som en mamma, så känner man igen ett sådant skrik. Något var katastrofalt fel, säger grannen Shannon Edison till tv-stationen.

En GoFundMe-kampanj har startats för att samla in pengar till treåringens begravning. Familjen söker även pengar från allmänheten för att flytta ifrån hemmet där sjuåringen vuxit upp.

I skrivande stund har kampanjen samlat in strax över 11 000 dollar, omrking 95 000 svenska kronor.

LÄS OCKSÅ: 20-åriga kvinna i koma – försökte rädda sin hund från brännhett vatten

LÄS OCKSÅ: Pappa och mamma försvann med barnet – svaret om mystiska dödsfallet

Foto: GOFUNDME, NBC

FRÅN FÖRSTASIDAN