extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Sir Vääs, 4, slingrade sig ur Tullverkets grepp – återigen försvunnen

28 okt, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318
Gustav Motte
Ibland är glädjen flyktig.
Den omtalade kungskobran Sir Vääs på Skansen hittades av Tullverket – men nu är han försvunnen igen.
Annons
Kungskobran Sir Väs är på rymmen från Skansen
Kungskobran Sir Väs är på rymmen från Skansen

Sir Vääs, 4, har varit försvunnen i nästan en vecka. Under fredagen kopplades Tullverket in för att jaga rätt på den förrymda ormen. Med hjälp av kameror lyckades man hitta Sir Vääs, eller Houdini, som kungskobran också döpts till.

Och lycka! Med hjälp av handburna röntgenapparater och trådkameror, som till vardags används för att hitta gömd narkotika, lyckades myndighetens personal snoka rätt på ormen i ett område nära terrariet, något Hänt har rapporterat om under dagen.

– Med hjälp av utrustningen lyckades vi lokalisera ormen. Skansen–personalen var med, men det är vi som sköter vår utrustning, sa Mattias Ragert, presschef på Tullverket till Expressen.

Flyktig glädje för Tullverket

Men under fredagskvällen fick även den svenska statens tulltjänstemän erkänna sig besegrade av utbrytarkungen. För nu rapporterar Tullverket på sin Facebook-sida att Sir Vääs återgien är försvunnen.

Annons

”Nöjda och glada kunde våra kolleger avsluta insatsen men under fredagen lyckades Sir Vääs rymma igen”, skriver Tullverket på sin Facebook-sida.

Fortsättning följer helt enkelt i den här slingrande historien.

Foto: TT, FACEBOOK

Annons