Seriemördaren Fred West misstänkt efter Mary Bastholms försvinnande

Mary Bastholm försvann spårlöst 1968.
Hon tros ha blivit mördad av den ökände seriemördaren Fred West – som var stammis på kaféet som hon jobbade på.
Nu har ett filmteam hittat bevis som kan bli avgörande i jakten på sanningen.

Mary Bastholm var 15 år gammal när hon plötsligt försvann spårlöst. Hon sågs senast vid liv i januari 1968. Vid tillfället arbetade hon på ett kafé i Gloucester. Kaféet fick ofta besök av Fred West, en av världens kändaste seriemördare, och han ska även ha haft sin arbetsplats i närheten.

I samband med en dokumentärfilmsinspelning om försvinnandet har produktionen nu, 53 år senare, hittat bevis på att hon kan ha blivit begravd på platsen.

Filmteamet har bland annat skickat in ett blått material till polisen som de hittat i källaren. Mary Bastholm hade på sig en blå kappa vid försvinnandet och kriminaltekniker har efter fyndet hittat flera tecken som tyder på att hon kan vara begravd i källaren.

Mary Bastholm

Mary Bastholm försvann när hon var 15 år gammal.

SWNS.com / SWNS / TT

Grävningsarbete påbörjat

För tillfället gräver man och undersöker området efter spår kopplade till Mary Bastholms försvinnande.

– Analysen från våra experter och materialet som tillhandahållits av produktionsföretaget innebär att det finns tillräckligt med bevis för att påbörja grävningsarbeten, säger kriminalkommissarien John Turner till The Guardian, som även varit i kontakt med Mary Bastholms föräldrar.

– De är införstådda med att vi kanske inte kommer att hitta några mänskliga kvarlevor, men de vet också att vi gör allt för att fastställa om Mary är begravd på platsen.

Föräldrarna skriver i ett uttalande att de är överlyckliga att polisen fortsätter sökandet efter Mary Bastholm.

"Vi vill tacka alla som skickat sitt stöd under denna oroliga tid. Vi hoppas att det här äntligen får ett avslut för Mary ", skriver de.

Polisen har spärrat av platsen och påbörjat grävningsarbete

Joe Giddens

Skräckens hus

Fred West och hans fru Rose West torterade, våldtog och mördade ett okänt antal kvinnor under en tjugoårsperiod. 1994 greps han och hustrun i deras hem på 25 Cromwell Street.

I trädgården fann man flera nedgrävda offer. Bland offren fanns parets dotter Heather, 16, som tros ha varit det sista. Offren hade lockats till huset med jobberbjudanden och husrum. Huset kom sedan att kallas för "Skräckens hus".

Fred West anklagades för 12 mord men tog sitt liv i fängelset innan rättegången hann börja. Han dömdes för morden efter sin död. Rose West dömdes för tio mord.

Fred West ska även ha erkänt mordet på Mary Bastholm till sin son Stephen, men aldrig för polisen.

Rose West och Fred West

Fred West och Rose West greps 1994 i deras hem på Cromwell Street.

SWNS.com / SWNS / TT

LÄS OCKSÅ: Telefontrafik kan fälla Maddies misstänkte mördare

LÄS OCKSÅ: Nya fyndet som kan lösa mordet på JonBenét Ramsey: "Hundra procent säker"

LÄS OCKSÅ: Kusliga sanningen bakom Netflix-serien

Foto: SWNS / TT, Joe Giddens / TT

SENASTE NYTT!