Sarah Finch fast på femstjärnigt lyxhotell med vägglöss: ”I chock”

Dottern Lily och Sarah Finch

Sarah Finch såg fram emot en riktig lyxsemester i Mexiko.
I stället blev familjen sönderbitna av vägglöss.
– Jag är fullständigt i chock, säger hon.
Slå på ljud

En av de värsta mardrömmarna när man reser utomlands är att bli inhyst i ett ofräscht hotellrum. Innan avfärd läser man kanske recensioner, kontemplerar och undrar om det här är ett lämpligt ställe att ta med sig familjen till.

Det målmedvetna beslutet kan ändå lämna en besviken. Sarah Finch från Swansea kan bekräfta det. Hon har sett och upplevt konsekvenserna av ett ofräsch hotellrum.

Hon hade tagit med sig familjen till svenska semesterparadiset och lyxhotellet Royalton Riviera Cancun, Mexiko, för att njuta av härligt väder, poolhäng och alla bekvämligheter som bara femstjärniga hotell kan leverera.

Sarah Finch

Sarah Finch från Swansea och familjen hade rest till Cancun, Mexiko, för att tillbringa tid med familjen och njuta av härligt väder. I stället blev de bitna av vägglöss.

Facebook

Sarah kunde inte gå: ”Dålig och yr”

I stället blev det vägglöss, insektsbett och allergiska reaktioner. Sarahs dotter Charlotte, 1, blev biten i ansiktet, händerna och benen och behövde ta medicin för att bli av med betten.

Även fyraåriga Lily hade liknande besvär. Sarah själv fick flera bett på foten och säger att det gjorde så ont att hon inte kunde gå.

– Mina bett blev så inflammerade att jag var tvungen att ta en allergispruta. Jag kände mig dålig och yr i stort sett hela tiden, säger Sarah Finch till The Mirror.

Familjen gick och la sig i huset – ett dygn senare var alla döda

Efter kaoset på lyxhotellet: ”Fullständigt i chock”

Hotellrummet var fullt av vägglöss och de kravlade överallt. Sarah Finch och hennes man tog barnen, gick till receptionen, förklarade problemet och sa att de behövde ett nytt rum. Det visade sig vara lättare sagt än gjort.

– Mina barn sov i receptionen till klockan 23.30 tills vi fick ett rum. Vi träffade minst 12 andra gäster som hade samma problem som oss.

Sarah Finch och familjen försökte desperat få tag i resebolaget TUI för att få byta hotell. De fick varken svar eller någon kompensation för mardrömsresan. Mamman är i efterhand helt bestört att hon och familjen lämnats vind för våg.

– Jag är fullständigt i chock att ett femstjärnigt hotell kan vara så ohygieniskt och odugligt, men att TUI tycker det är rimligt att deras gäster ska bo kvar under såna förhållanden i fem dagar utan att prata med oss. Till slut fick vi flytta ut och stå för kalaset själva.

Lily

Lily, 4, bets i ansiktet och händerna. ”Jag är fullständigt i chock att ett femstjärnigt hotell kan vara så ohygieniskt, säger mamman Sarah Finch.

Facebook
Vägglöss

Enligt Sarah Finch var rummet fullt av vägglöss och alla i familjen blev bitna.

Facebook

Mardrömmen fortsätter på hemmaplan: ”Superförsiktiga”

Familjen har nu återvänt till sin bostad i Swansea, England. Men faran är inte över. De måste varsamt tvätta alla kläder för att säkerställa så att vägglösen inte letar sig in i det brittiska hemmet.

– Vi måste vara superförsiktiga. Två av väskorna är fortfarande i bilen. Vi har öppnat en väska i taget och lagt våra kläder i en svart påse som sedan ska varmtvättas. Jag måste ånga och desinfektera alla resväskor.

Enligt en talesperson för TUI har man startat en oberoende utredning. Man har inte hittat några bevis som vittnar om vägglöss på hotellet och att inget liknande fall har inrapporterats.

– Vi fortsätter att undersöka familjens problem och vi kommer att föra en dialog med dem. Vi vill försäkra alla kunder om att vi regelbundet granskar alla hotell vi har så att de följer våra krav på hälsa och säkerhet, inklusive hygien, säger talespersonen.

Sarah Finch

Sarah Finchs fot blev inflammerat och hon kunde inte gå.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamma död i tragisk olycka: ”En grym värld”

LÄS OCKSÅ: Hon är Cristiano Ronaldos lyxiga fästmö Georgina Rodríguez

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!