tragiska livsöden

Samantha dömdes för mordet på tvillingarna – nu kan hon släppas fri

Tvillingarna Jake och Chloe med pappa Steven.

FOTO: SWNS
Mamma Samantha, 41, fick fängelse efter det oförlåtliga dådet mot tvillingarna.
Nu kan hon släppas fri – bara fem år efter den tragiska hämnden på maken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvillingarna bråkar om samma napp
0:37

Efter reklamen: Tvillingarna bråkar om samma napp

(0:37)

Slå på ljud

Samantha Ford, 41, dömdes till tio års fängelse efter att hon erkänt mordet på sina barn. Tvillingarna Jake och Chloe var bara 23 månader gamla när deras mamma dränkte dem i familjens badkar hemma i Kent, England, på annandag jul 2018.

På torsdagsmorgonen gick barnamördarens make, Steven Ford, ut i media för att vädja till folket. Samantha kan komma att släppas ut redan fem år efter den hemska händelsen.

I december kan hon bli fri.

Pappans ilska: ”På 5-årsdagen av deras mord kommer hon att släppas”

Samantha dömdes till rättspsykiatrisk vård efter att hon erkänt till brottet. I fem år har hon vårdats och i december kan hon få gå fri utan att ha tillbringat en enda dag i ett riktigt fängelse.

Steven Ford har försökt få igenom en skilsmässa från hustrun sedan hon mördade deras gemensamma barn. Men i fem års tid har Samantha motsagt sig makens försök att bli fri från henne.

Kriminalvården har bekräftat att den 26 december 2023 kommer denna barnmördare att släppas utan att avtjäna en enda dag i fängelse”, skriver pappan på Twitter.

"På 5-årsdagen av deras mord kommer hon att släppas.”

Hotade maken över sms

Tvillingarna Jake och Chloe var parets mirakelbarn. Efter fyra omgångar av assisterad befruktning via IVF blev Samantha och Steven till slut gravida när de var bosatta i Qatar där Steven drev en golfklubb.

I början av 2018 bestämde sig familjen för att lämna arabemiraten och flytta tillbaka till England och hemstaden Kent. Men det dröjde inte länge innan deras äktenskap började gå spillror.

Steven Ford med barnen Jake och Chloe.

Steven Ford och tvillingarna Jake och Chloe.

FOTO: Steven Ford/SWNS

Samantha trivdes inte med att lämna Qatar och saknade sitt ”perfekta liv” i värmen.

I november 2018 var stämningen så pass dålig att Samantha bad Steven att flytta ut. Bara några dagar senare ångrade hon sig och ville att maken skulle komma tillbaka. När han vägrade blev hon fixerad vid tanken av att vinna tillbaka honom.

”Om det här fortsätter kommer det att leda oss ner en hemsk stig”, varnade Samantha honom i ett sms.

Steven kunde dock inte förstå hur pass illa det skulle gå.

Åklagaren: ”Du visste att det skulle krossa din make”

Under rättegången mot Samantha nekade tvåbarnsmamman till brott. Hennes handling beskrevs som ”fruktansvärd hämndaktion mot sin make”.

Åklagaren Andrew Edis sa under rättegången:

– Du visste att det skulle krossa din make och jag är säker på att det är en av anledningarna till varför du gjorde det.

Efter att Samantha dränkt sina två barn försökte hon ta sitt liv genom att köra in i en lastbil bakifrån, men hon misslyckades.

Chloe och Jake.

Samantha Ford dränkte tvillingarna i badkaret och försökte sedan ta sitt eget liv.

FOTO: Steven Ford/SWNS

Trots att hon googlat "hur man dränker någon" under veckorna före brottet, dömdes Ford endast till 10 år för dubbel morddom – det var två straff på fem år som skulle avtjänas simultant.

Fem år efter morden kan hon alltså släppas fri enligt maken som återigen blivit pappa med en ny kärlek.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN