10 tips för DIG när du ska ut på dejt – så ser du om det går bra

Tio råd för att se om dejten går bra.

Foto: TT
Sommaren i city! Med både ärmar uppkavlade för värme och vaccin börjar dejtingsäsongen komma igång på riktigt.
Men hur ver du om din dejt gillar dig?
Här kommer tio signaler att hålla ett extra öga på.

Dejtingsäsongen har dragit igång på riktigt. Efter både vinter och pandemi går många runt med lustfyllda hjärtan. Att slå sig ner på en uteservering med ett nytt ansikte och fjärilar i magen har många längtat efter.

Men vilka signaler bör man leta efter för att veta att om personen är intresserad av en – och inte enbart glaset med krispigt rose? Här kommer tio signaler du bör hålla unik efter.

Spelsajten Foxy bingo har slagit sig ihop med kroppsspråksexperten Inbaal Honigman för att få fram en lista med tio signaler, så du redan på förhand kan veta om din drömprins, eller prinsessa har fått smak för dig.


1. Håll koll på blicken!

Ögonkontakt är ett av de viktigaste tecknen på om någon gillar dig. Långa blickar må kännas som ett uppenbart tecken, men håll koll på var blicken landar någonstans hos dejten. Är den på dig, eller på glaset eller mobilen? Kollar dejten lite väl ofta på klockan kanske?

Ögonen ljuger som bekant aldrig. Så håll ett öga på detta tecknet under dejten.

2. Ta ett djupt andetag.

Nästa tecken att hålla koll på är andningen hos dejten. En stark indikator om någon känner sig avslappnad i din närvaro är dess andningen. En lugn andning kan indikera att personen känner sig säker i ditt sällskap.

Andas dejten lite väl snabbt? Det behöver inte heller byta något dåligt, enligt Inbaal. Om dejten är lite nervös kan det också tyda på något gott.

3. Varför har du armarna i kors?

Hur dejten placeras sina armar kan också ge en signal. Beroende på position kan det betyda att personen är ointresserad, på sin vakt eller avslappnad.

– Om personen har korsade armar kan tyda på att någon håller inne en hemlighet, eller att de är defensiva. Händerna i fickorna kan tyda på dejten är helt ointresserad, säger experten. Perfekta positionen är är om dejten har sina händer snyggt avslappnad på sidorna.

Maskot

4. Höfterna i vädret!

Hur dejten har sina höfter är också värt att hålla ett extra öga på. Om ditt sällskap vänder kroppen mot dig kan det vara ett tecken på att dejten går väldigt bra. Ett annat tecken är om personen speglar dina rörelser, eller hållning. Det kan vara ett undermedvetet tecken på att personen vill imponera på dig.

5. Promenaden i solnedgången.

Promenadstilen är viktig för att se på kompatibilitet mellan två personer, menar kroppsspråkexperten Inbaal Honigman. En viktig indikator är om dejten går vid din sida, med ett steg framför eller efter. Du vill helst inte ha någon som springer framför dig, menar Inbaal. Det tyder på att någon vill lämna dig.

En annan viktigt aspekt är hur personens ben är när ni sitter ner. Är de mot dig så rullar dejten på mot solnedgången (eller soluppgång). Är de däremot vända bortifrån kan det också tyda på att dejten tar avstånd från dig.

6. Snurrar lockar med fingrarna.

En viktig detalj att hålla att koll på är hur dejten gör med sitt hår. Om personen inte kan sluta röra sina vackra lockar är det ett gott tecken på en flört, samt att personen är intresserad av dig. Enligt experten Inbaal är det ett gammalt knep, men fortfarande ett av de säkraste. Saknar dejten hår? Håll koll på de leker med en scarf, krage eller halsduk. Det fyller nämligen samma funktion.

Avslöjar
I-BRA FORM? Svennis dom mot Zlatan Ibrahimovic – efter motgången

7. Visa nu gaddarna.

Som i de flesta situationer är ett brett leende en god indikator på om någon gillar dig. Även om detta kan kännas som ett uppenbart tips, så menar expert att likt när någon trasslar händerna i håret, så är ett brett leende en vanlig – men väldigt god indikator.

8. Hållning som en planka.

Hur personens hållning är också viktigt. En framåtlutad position kan visa på intresse, medan en bakåtlutad kan både vara ointresse och att personen är avslappnad.

– Om någon vänder dig ryggen, vänder sig bort när den skickar ett sms kan detta vara ett varningstecken, menar Inbaal.

Ett gott skratt kan vara ett bra tecken på dejten går bra.

Foto: Maskot

9. Ett skratt om dagen är bra för magen.

Om någon skrattar åt dina dåliga skämt brukar det vara ett bra tecken, sägs det. Och enligt experten är det väldigt nära sanningen. Ett äkta skratt är åtminstone ett bra tecken på att din date har kul med dig. Det kan dessutom betyda att personens attraktion mot dig växer.

10. Lägg din hand i min

Ännu en klassiker. Men likväl ett gott tecken. Om dejten din rör dig fysiskt under en konversation är det ett väldigt gott tecken på att personen är intresserad av dig. En hand på knät, eller några fingrar på armen betyder alltså att dejten kan bli sen.

LÄS OCKSÅ: 21-åringen lämnade in mobilen på lagning – då SPREDS nakenbilderna

LÄS OCKSÅ: Julia, 26, föddes utan livmoder – fick hjälp av mamma Ewyn

Foto: Kallestad, Gorm, Maskot, Johansen, Erik

Senaste nytt