Så lever världens största albinofamilj efter attackerna: ”Är stolt”

Naseem Akthar och brodern Mohammed med sina barn

Guiness rekordbok ringde och ville ha familjen Parvez namn inskrivet.
Efter år av mobbing, trakasserier och diskriminering kan de nu titulera sig världens största familj med albanism.
– Det här ger en stor boost till självkänslan och självförtroendet, säger Naseem Akthar.

Den brittiska familjen Parvez har blivit inskrivna i historieböckerna. Bedriften kan man i stort sett tacka hela familjen för.

Syskonen Naseem, 42, Ghulam, 40, Haider 38, Muqadas, 36, Musarat, 30, och Mohammed, 27, har alla albanism, vilket betyder att de har vitt hår och hud. Totalt har de 15 släktingar med albanism runt om i världen.

Enligt Guiness rekordbok finns det ingen familj i hela världen som har så många familjemedlemmar med albanism.

Familjen Parvez

Familjen Parvez har utsetts till världens största albino-familj av Guiness rekordbok. Totalt har de 15 släktingar med albanism världen över.

SWNS / TT

Naseem om tuffa tiden: ”Aldrig passat in”

När Guiness rekordbok ringde familjen och gratulerade till det nya rekordet uppstod vilt jubel. Det säger Naseem Akhtar till The Mirror.

– Det är väldigt svårt att ta ett rekord och det kräver en hel del pappersarbete, men det har det varit värt. Det här ger en stor boost till självkänslan och självförtroendet. Vi borde verkligen vara stolta över vilka vi är, säger Naseem Akhtar.

Livet har varit allt annat än lätt. Naseem Akhtar säger att familjen blivit trakasserade, attackerade, mobbade och diskriminerade av människor i stort hela livet.

– Som familj har vi aldrig passat in i samhället. Vi har haft hundbajs på vår dörrmatta, fått våra fönster krossade, och en gång fick vi även fyrverkerier instoppade i brevlådan.

Naseem Akhtar

Naseem Akhtar jobbade hårt för att få in familjens namn i rekordböckerna. Efter ett liv kantat av mobbing och trakasserier känner hon att vändningen är här: ”Stolt”.

SWNS / TT

Mobbades som barn: ”Valdes alltid sist”

Familjen har sina rötter i Pakistan och Naseem säger att folk i skolan kunde skrika ”albino från Pakistan” till henne. Varken hon eller bröderna blev inbjudna till några födelsedagskalas.

– Vi valdes alltid sist när vi hade idrott i skolan på grund av vår synnedsättning. Vi blev ständigt uteslutna ur grupper och ingen av oss hade egentligen några vänner.

Hon beskriver det som att familjen levde i ”konstant terror”.

– Även vid vår moské, inom vårt eget samhälle, brukade människor sno våra skor när vi tog av oss dem för att be. Jag gick ofta hem barfota.

Familjen Parvez

Naseem tillsammans med sina föräldrar, moster och kusiner.

SWNS / TT

Naseems bror Ghulam, 40, med sin son.

SWNS / TT

Vändningen: ”Nu är jag stolt”

Naseems föräldrar, Aslam, 64, och Shameem, 65, har båda albanism, något som alla deras sex barn ärvt.

Det var också för att starta ett nytt kapitel i livet, ett kapitel av stolthet, som Naseem hörde av sig till Guiness rekordbok och avslöjade att hennes familj kanske satt inne på ett rekord.

– Nu är jag stolt över vilka vi är. Människor kommer alltid ha saker att säga, men du behöver inte lyssna på dem. Jag är väldigt mån om att utbilda människor om albanism så de förstår vad det är och hur människor med albanism påverkas.

Naseem Akhtar

Naseem Akhtar tillsammans med sina barn. Inget av barnen har ärvt albanism.

SWNS / TT
Naseem Akhtar med familjen

Naseem Akhtar med sina föräldrar.

SWNS / TT

LÄS OCKSÅ: Mörkade mobbning – skolan betalar efter pojkens död

LÄS OCKSÅ: Sveriges största familj med 17 barn – så lever de i dag

Foto: SWNS / TT

SENASTE NYTT!