Så lever Johanna Möllers barn idag efter fruktansvärda dådet

Johanna Möller och dottern Julia

Arbogafallet är ett av de mest uppmärksammade mordfallen i Sveriges historia.
Nu öppnar Johanna Möllers barn upp om det fruktansvärda dådet.
– Allt var kaos. Jag hamnade nog i chock, tror jag. Alla var nog i chock, säger dottern Julia i dokumentären ”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”.

Den 3 augusti 2016 larmas polis till en sommarstuga utanför Arboga. I sommarstugan hittas en 68-årig man död och en kvinna svårt skadad. Drygt en månad senare grips dottern Johanna Möller, 46, och hennes 23 år yngre pojkvän Mohammad Rajabi i Trondheim, Norge, misstänkta för mord och mordförsök.

Den 21 augusti 2017 döms Johanna Möller till livstids fängelse för anstiftan till mord på sin pappa. Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse för mord och mordförsök.

Johanna Möller döms även av tingsrätten för att ha mördat sin make, som hittades död i vattnet utanför sommarstugan 2015. Hovrätten friade senare Johanna Möller för mordet på maken, men är annars enig om tingsrättsdomen.

Sommarstugan utanför Arboga

Sommarstugan där Johanna Möllers pappa mördades.

Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Dottern Julia: ”Många frågar”

De våldsamma händelserna vid den idylliska sommarstugan i Västmanland har kommit att kallas för Arbogafallet i media och Johanna Möller fick tidigt epitetet ”Arboga-kvinnan” i media. Fallet har kommit att bli ett av de mest uppmärksammade och omtalade morden i svensk mordhistoria.

I Viaplays nya dokumentärserie Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinnaberättar två av hennes barn hur mordet påverkat deras liv. Dottern Julia säger att det i hemstaden kan vara lite jobbigt att bli igenkänd som Johanna Möllers dotter.

– Det är en ganska liten stad och alla känner alla. Många frågar direkt, vilket jag tycker är skönare. Andra försöker låtsas som att de inte riktigt vet, säger Julia i programmet.

Johanna Möller

Den 21 augusti 2017 döms Johanna Möller till livstids fängelse för anstiftan till mord på sin pappa.

Alexander Larsson Vierth/TT

”Jag hamnade nog i chock”

Julia beskriver Johanna Möller som en bra mamma, att hon var omtänksam och stöttande.

– Hon var ryggraden, hon och morfar. Det var de som höll ihop oss.

När Johanna Möller och Mohammad Rajabi greps i Trondheim hade hon svårt att ta in vad som hade hänt.

– Allt var kaos. Jag hamnade nog i chock, tror jag. Alla var nog i chock, säger Julia och fortsätter:

– När mamma blev arresterad var jag tvungen att åka upp till Norge och hämta tvillingarna, mina småsyskon. Det tog ett halvår innan jag började förstå vad som hade hänt.

Julia

Dottern Julia hamnade i chock när Johanna Möller greps: ”Alla var nog i chock”, säger hon i dokumentärserien ”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”.

Viaplay
Här är listan med Sveriges farligaste kvinnor – blev kära i fängelset

Sonen David: ”Det gjorde ont i hjärtat”

Sonen David säger att många upplevde Johanna Möllers relation med Mohammad Rajabi som märklig.

– Min mamma var inte den yngsta kvinnan och hon var tillsammans med någon så ung. Det var många som höjde på ögonbrynen, om vi säger så, säger David.

När han fick höra att Mohammad var inblandad i mordet på hans morfar och mordförsöket på hans mormor blev han inte förvånad.

– Vem skulle göra något sånt mot min mormor och morfar liksom? Jag har även fått frågan av mormor om jag var med på det här. Det gjorde ont i hjärtat. Jag var ledsen och grät.

David

Sonen David tyckte att mammans relation med Mohammad Rajabi var märklig: ”Det var många som höjde på ögonbrynen, om vi säger så”, säger han i dokumentären.

Viaplay

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Johanna Möller om livet i fängelset

Johanna Möller sitter i dag på kvinnofängelset i Ystad. I Expressens dokumentär ”Möller inifrån fängelset” har hon tidigare berättat om livet i fängelset och att hon ibland får träffa sina barn inne på anstalten. Däremot bara i 30 minuter åt gången, då risken att hon ska manipulera dem bedöms som stor, enligt Johanna Möller.

– Jag var helt knäckt i går. Jag stod ute på verkstaden och fick panikångestattacker och grät. Det är skitjobbigt att veta att de ska komma. Jag förstår de som säger att de inte vill träffa sina barn när de sitter inne. För det gör för ont. Man pallar inte, sa hon till Expressen.

Johanna Möller

Johanna Möller får ibland träffa barnen på anstalten: ”Det är skitjobbigt att veta att de ska komma”, har hon tidigare sagt till Expressen.

Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Skyller mordet på Mohammed: ”Litade på honom”

Johanna Möller hävdar att hon är oskyldig och att det är Mohammed Rajabi som mördat hennes pappa.

– Jag litade på honom. Men sen när han kliver upp på morgonen, kanske vid klockan 10, säger han att han mördat min pappa. Då säger jag ”nej”… Tänk dig själv om den du litat på och bjudit in till din familj säger så, säger hon i nya dokumentären.

– Jag började gråta och slog honom i ansiktet, kom jag ihåg. Sen började jag skratta, slog honom igen och sa att han absolut inte fick berätta det här för någon. För jag visste att min mamma hade hatat mig för evigt om det hade kommit fram.

”Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” har premiär 13 januari på Viaplay och släpps i tre delar.

Mohammad Rajabi

Johanna Möllers expojkvän Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse för mord och mordförsök.

Jonas Bilberg/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Tonåring döms för polismordet i Göteborg

LÄS OCKSÅ: Nu berättar vännerna om bestialiska mördaren Varg Nielsen

Foto: Viaplay, Alexander Larsson Vierth/TT, Jonas Bilberg/Aftonbladet/TT, Alex Ljungdahl/Expressen/TT, Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!