Så bor partiledarna privat – från lägenhet till palats

Så bor partiledarna privat – från lägenhet till palats

FOTO: TT/Google Maps
Hyreshus, palats, radhus eller villa – hur bor egentligen våra partiledare?
Ta en titt på listan!
Stegen faller – lämnar mannen hängandes
0:26

Efter reklamen: Stegen faller – lämnar mannen hängandes

(0:26)

Slå på ljud

Ibland är det lätt att glömma att våra svenska politiker faktiskt bara är vanliga människor – enklare är det att förstå när man tar en titt på var de bor. Från Skåne till Uppsala är de utspridda med varierande huspreferenser.

Liberalernas Johan Pehrson

Johan Pehrson är partiledare för Liberalerna sedan april i år och har vid flertalet tillfällen pratat om sitt så kallade "svenne-liv". Han har otaliga gånger setts göra sånt som vanliga människor gör så som att äta korv och grilla. Pehrson anses av många vara en man av folket. Men var bor han då? Den korvätande partiledaren har sitt fäste i Örebro, i en vit villa med bruna knutar på 180 kvadratmeter.

Här bor Johan Pehrson.

FOTO: Google Maps

Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar

Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar bor i ett helt vanligt lägenhetshus inom Stockholms. I Nyheter24s sammanställning av partiledarnas löner kunde vi läsa att Dadgostar tar ut minst i lön av alla partiledare. Hennes månadslön överstiger inte 29 750 kronor. Tillsammans med sin sambo har hon i södra Stockholm en bostadsrätt på 73 kvadratmeter i ett hus från 1950-talet.

Här bor Nooshi Dadgostar.

FOTO: Historiska hem/Spinnell

Socialdemokraternas Magdalena Andersson

Vår sittande statsminister Magdalena Anderssons hem är knappast någon hemlighet. Hon bor i Sagerska palatset i centrala Stockholm med maken Richard Friberg. Om hon fortsatt bor där efter nästa vecka återstår att se.

Här bor Sveriges statsminister.

MAGNUS HALLGREN / DN / TT

Moderaternas Ulf Kristersson

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är uppvuxen i Torshälla utanför Eskilstuna och hans nuvarande hem ligger inte långt därifrån. Det är i Strängnäs som partiledaren huserar med fru och döttrar i en vit villa på 246 kvadratmeter. Huset byggdes 1926.

Här bor Ulf Kristersson.

FOTO: Google Maps

Kristdemokraternas Ebba Busch

Ebba Busch och hennes hustvist med Esbjörn Bolin, 82, blev en utdragen skandal, och för dig som inte har koll slutade det med att Busch vann i domstolen. Idag bor hon alltså i huset utanför Uppsala som Esbjörn tidigare ägde. Buschs röda villa är 165 kvadratmeter stor och ligger just intill sjön Trehörningen.

Ebba Busch hus.

Här bor Ebba Busch.

FOTO: Sven Lindwall/Expressen/TT

Centerpartiets Annie Lööf

Centerpartiets Annie Lööf talar med en bred småländska, men skenet bedrar - hon bor faktiskt i Nacka i Stockholm. Den vita villan är 148 kvadratmeter stor, byggd 1990 och här bor hon tillsammans med sin man Carl-Johan.

Här bor Annie Lööf.

FOTO: Google Maps

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson är född och uppvuxen i Skåne och idag bor han i en vit villa i Sölvesborg. Huset är byggt 1949 och är relativt litet, till och med mindre än Nooshi Dadgostars lägenhet. Åkesson bor på endast 65 kvadratmeter.

Här bor Jimmie Åkesson.

FOTO: Google Maps

Miljöpartiets Märta Stenevi

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är bosatt i Limhamn i Skåne. Huset som hon delar med sin sambo är 160 kvadratmeter stort i gult tegel. För det inte tankarna till England?

Här bor Märta Stenevi.

FOTO: Google Maps

Miljöpartiets Per Bolund

Per Bolund, språkrör för Miljöpartiet är bosatt i Älvsjö, Stockholms län. Här bor han med sambo och dotter på 79 kvadratmeter i en villa från 1929. Den väldigt gröna exteriören avslöjar nästan vem som bor där.

Här bor Per Bolund.

FOTO: Google Maps

FOTO: Google Maps/MAGNUS HALLGREN / DN / TT/SPINNELL

FRÅN FÖRSTASIDAN