vladimir putin

Ryktet: Här är Putins lyxhus utanför svenskparadiset: ”Spektakulärt”

Vladimir Putins påstådda lyxhus i La Zagaleta och Vladimir Putin själv till höger.

FOTO: Youtube/Konstantin Zavrazhin ITAR-TASS
Här är Vladimir Putins påstådda lyxhus med vingård, bowlinghall, bio, spa och privat helikopterplatta – värderad till över 550 miljoner kronor.
Herrgården ligger i ett av Europas mest exklusiva områden på den spanska solkusten.
– När Putin kommer är det på en helt annan nivå och du kan inte ens komma nära ägorna, säger en person som sajten The Olivepress pratat med.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vladimir Putin berusad: ”Vem var det som började”
0:30

Efter reklamen: Vladimir Putin berusad: ”Vem var det som började”

(0:30)

Slå på ljud

Den exklusiva herrgården står högst upp på en klippa i ett av Europas mest exklusiva och hemliga områden – La Zagaleta utanför svenskparadiset Marbella.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

”Total panoramautsikt”

Huset är hela 4 400 kvadratmeter stort och innehåller ett dussintal sovrum. Där finns också både inomhus- och utomhuspool, en vingård, bowlinghall, minigolfbana, bio, spa, gym, en privat helikopterplatta samt parkeringsplatser för 22 bilar.

– Det är ett väldigt spektakulärt hus uppe på en platå med total panoramautsikt, säger svenska mäklaren Jimmy Widén som sålt flera hus i området.

Putins påstådda lyxhus snett från sidan där en stor utomhuspool syns.

Putins påstådda lyxhus snett från sidan där en stor utomhuspool syns.

FOTO: Youtube
Putins påstådda lyxhus sett framifrån.

Putins påstådda lyxhus sett framifrån.

FOTO: Youtube

Flygplatskontroller och beväpnade vakter

Enligt en person som sajten The Olivepress har pratat med som har varit inne i huset har herrgården även flera underjordiska tunnlar, ett ”panic room”, två vaktposter och flera beväpnade vakter som övervakar området.

Enligt en person som har varit i huset måste alla gäster gå igenom en säkerhetskontroll som liknar den vid flygplatser för att få komma in i huset. Även gästernas mobiltelefoner kontrolleras vid inpasseringen.

– Säkerheten i La Zagaleta är extremt hög. Men när Putin kommer är det på en helt annan nivå och du kan inte ens komma nära ägorna, säger en person.

Putins påstådda lyxhus i La Zagaleta.

Putins påstådda lyxhus i La Zagaleta.

FOTO: Aftonbladet

Ryktet om att det är Vladimir Putins hus startade redan 2012 då Putin enligt tidningen El Confidencial köpte en av områdets största tomter på 18 000 kvadratmeter och lyxrenoverade den för över 200 miljoner kronor. Men det är omöjligt att bevisa att det faktiskt är Putins hus eftersom listan över vilka som äger hus i området är hemlig. La Zagaleta Group som äger området har dock tillbakavisat alla spekulationer om att herrgården skulle ägas av Putin.

Initialerna VP utanför

Initialerna utanför huset är VP, vilket skulle kunna stå för Vladimir Putin. Det är dessutom fastställt att Putin har varit i området flera gånger. Men huset sägs ägas av en annan ryss som också har initialerna VP och som ska ha varit kommunpolitiker i Moskva. Enligt Widén kan han dock fungera som en bulvan, det vill säga en representant som frontar ägandet av huset.

– Jag har faktiskt träffat honom nere på golfbanan här. Och han bor här delvis. Det som sägs om honom är att han ska ha varit kommunpolitiker i Moskva, så det är ju inte otänkbart att de är kompisar och att Putin varit där och hälsat på, säger Jimmy Widén och fortsätter.

– Jag har väldigt svårt att tro att Putin skulle äga ett hus som någon annan bor nästan på heltid i. Jag tror att det bara är ett rykte, säger Widén.

FOTO: Youtube/Konstantin Zavrazhin ITAR-TASS

FRÅN FÖRSTASIDAN