Ryan blev oväntat gravid – stora chockbeskedet: ”Trodde inte jag...”

Ryan Sanderson

Ryan Sanderson blev gravid mot alla odds.
Nu berättar han om det oväntade chockbeskedet.
– Jag tror att det var ödet, säger han.
0:33

Efter reklamen: Hör sina föräldrar för första gången efter lyckade operationen

(0:33)

Ryan Sanderson, 24, från England visste redan när han var sju år gammal att han var en transperson. Men det var först 12 år senare, när Ryan var 19, som han äntligen vågade komma ut för både vänner och familj.

Han säger att han i flera år kämpade med att acceptera sitt ”sanna jag”. Efter erkännandet var det en stor tyngd som lättade från hans axlar och strax därefter påbörjade han en hormonbehandling.

Nio veckor in i behandlingen fick den sättas på paus. Under ett läkarbesök fick Ryan veta att han var gravid. Beskedet både chockade och förvånade den unga teaterstudenten, då han var övertygad om att ex-pojkvännen varit infertil.

Ryans beslut: ”Visste direkt”

– Det kom som en stor chock mitt i all behandling. Även om jag var orolig för vad som skulle hända med min kropp när jag plötsligt slutade med testosteronet, visste jag direkt att jag ville behålla barnet, säger Ryan Sanderson till Daily Mail.

Läkarna hade varit oroliga för att graviditeten skulle bli komplicerad, men både graviditet och förlossning var mer eller mindre felfri och för två år sedan föddes sonen Hendrick.

– Jag tror att det var ödet. Jag har aldrig varit något större fan av religion, men det känns som ett slags tecken att få ett barn innan jag var för djupt inne i testosteronet.

Gravida singelpappan Freddy, 35, vill föda sitt barn i Sverige

Ryans vägran – inga fler operationer

Ryan säger att han bestämde sig för att amma Hendrick innan han opererade bort sina bröst förra året. Framöver kommer han inte kunna amma några barn, men däremot kan han fortfarande bli gravid.

– Jag skulle älska att få ha en stor familj i framtiden, så jag har bestämt mig för att jag inte göra några fler operationer förrän det finns bekvämare alternativ, säger han.

Mamma Jeanettes fina stöd

Ryan älskar att vara pappa och få dela sin resa med sonen och säger att han äntligen lever det liv som han vill leva.

Expojkvännen har gjort det tydligt att han inte vill vara en del av Hendricks liv. Men vad gör det när man har bra vänner och en mamma som Jeanette.

– Utan henne hade jag varit helt vilsen. Hon gör så mycket för både mig och Hendrick. Hon är som en extraförälder i superhjälteform. Hon läser alla böcker och förstår hur jag vill uppfostra honom.

LÄS OCKSÅ: 11-årig flicka har blivit mamma – familjen ovetandes

LÄS OCKSÅ: Dottern: Min mamma fick mig när hon var 13 – tror vi är systrar

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!