Robin Lehner tackar nej till OS i Peking efter samtalet med familjen

Donya Lehner, dottern Veronica Lehner och Robin Lehner

Tre Kronor får klara sig utan Robin Lehner i OS.
Stjärnmålvakten säger att han tackat nej på grund av psykisk ohälsa.
– Jag har pratat med min familj, min doktor och mitt NHL-lag, säger han till Expressen.
503 Service Unavailable

I natt fick många ett smakprov av det man trodde skulle bli Sveriges målvaktspar i OS i Peking 2022. Robin Lehner, 30, och Jacob Markström, 31, två av NHL:s största och hetaste målvaktsstjärnor, vaktade sina lags kassar när Vegas Golden Knights tog emot Calgary Flames.

Robin Lehner visade varför han är ett namn att räkna med i världens största hockeyliga. Han var en stor bidragande orsak till att de guldiga riddare tvålade dit den brinnande konkurrenten från Kanada med 3-2.

Men det som skulle vara en kväll värd att fira på The Strip i Las Vegas, byttes ut mot en sorgens natt. Robin Lehner meddelade strax efter matchen att han tackat nej till OS.

Robin Lehner

Robin Lehner tackar nej till OS i Peking 2022. ”Jag skickade in brevet med mitt beslut för tre dagar sedan”, säger han till Expressen.

Ellen Schmidt

”Jag har pratat med min familj”

De kinesiska myndigheterna har meddelat att alla som testas positivt för covid måste sitta i karantän i tre veckor.

Robin Lehner har tidigare pratat om sin psykiska ohälsa och bipolaritet och säger till Expressen att de stenhårda isoleringskraven ligger till grund för hans beslut.

– Jag har funderat hyfsat länge och försökt få så mycket information som möjligt om hur allt kommer att vara där borta i Kina under OS. Jag har pratat med min familj, min doktor och mitt NHL-lag. Jag skickade in brevet med mitt beslut för tre dagar sedan, säger Robin Lehner till tidningen.

Robin Lehner

Robin Lehner har tidigare öppnat upp om att han är bipolär och säger att sjukdomen ligger till grund för beslutet att tacka nej till OS i Peking.

JE1
SORGEN Svenske hockeystjärnan Adam, 28, lämnade helt efter tragedin

Robin Lehner: ”För stor risk”

Turneringen hade blivit Robin Lehners första i A-landslaget. Att tacka nej var ett tufft beslut.

– Jag vill självklart representera mitt land, det är inte ofta man får chansen att vara med i ett OS. Men det känns som det är en liten för stor risk med tanke på hur saker och ting kan hända där om du testar positivt med min bipolaritet. Det känns svårt att ta den risken och det är bara tråkigt att behöva fatta det här beslutet.

Förbundskapten Johan Garpenlöv, 53, har varit i kontakt med Robin Lehner och är medveten om att han inte är ett alternativ i den OS-trupp som ska presenteras den 21 januari.

– Vi vet att turneringen kommer att bli tuff eftersom det blir bubbla, och vi respekterar Robins beslut. I slutändan handlar det om spelares hälsa så därför har jag och staben full förståelse för beslutet, säger han till Expressen.

Johan Garpenlöv

Förbundskapten Johan Garpenlöv får klara sig utan Robin Lehner i Tre Kronors OS-trupp.

Antti Aimo-Koivisto

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Svenska hockeystjärnan Erik Karlssons stora förändring

LÄS OCKSÅ: Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

Foto: Ellen Schmidt, JE1, Antti Aimo-Koivisto

SENASTE NYTT!