Familjens sorg – tvåbarnspappan Robert, 46, hittad död

Robert Lowery hittades död i en nationalpark. På bilden står han med sina två barn.

FOTO: Familjen Lowery
I augusti försvann tvåbarnspappan Robert Lowery helt spårlöst.
Nu har tips i det mystiska fallet kring influencern Gabby Petito, 22, hjälpt polisen.
På tisdagen hittade polisen pappan död i samma nationalpark.

Den 19 augusti Robert ”Bob” Lowery, 46, lämnade hemstaden Houston i Texas för att åka och vandra i nationalparken Bridger-Teton i delstaten Wyoming. Robert hade precis sagt upp sig för att byta jobb. Tanken var att göra vandringen och få koppla av lite innan det var dags att hoppa på det nya jobbet.

Dagen därpå gav han sig ut i terrängen och två andra vandrare berättar att de mötte Robert på vandringsleden, skriver nyhetssajten Clic2Houston.

Men efter detta har ingen sett eller hört ett ljud från tvåbarnspappan.

Sista bilden på Robert Lowery.

Här är den sista bilden på Robert Lowery, tagen strax före försvinnandet.

FOTO: Familjen Lowery / Polisen i Teton County

Systerns ord om sin försvunna bror

Hans syster Leigh Lowery berättade att det var mycket olikt hennes bror. Han brukade alltid hålla kontakten med dottern Meredith, 12, och sonen Luke, 15.

– Bob pratade med sina barn varje dag, ofta flera gånger. Han håller alltid kontakten och är nåbar, men nu har det gått 37 dagar utan någon kontakt, ingenting. Det är oroande, har systern tidigare sagt till NBC News.

Nu berättar familjen att Robert Lowery hittats död.

JAKT Gabby, 22, hittades tragiskt död – nu är pojkvännen spårlöst borta

”Var en underbar far, son, bror och vän”

Polisen är ännu inte helt klara med identifieringen av kroppen och fastställandet av dödsorsaken, men Roberts familj kommenterar fyndet genom systern Leigh Lowery i ett officiellt uttalande den 28 september:

”Polisen i Teton County har informerat familjen om att man i sökarbetet hittat en kropp som passar in på beskrivningen av Robert ”Bob” Lowery nära vandringsleden Black Canyon. Vi inväntar vidare rapporter från polisen.”

”Bob har varit en underbar far, son, bror och vän. Vår familj i denna svåra stund vill tacka polis, media och alla som deltagit i sökandet och samtidigt respekterat vårt privatliv.”

Robert Lowery hittades död i en nationalpark. På bilden syns han med sina två barn.

Robert sörjs nu av sina två barn Luke, 15, och Merdith, 12.

FOTO: Familjen Lowery

Polisen: Två tips om Gabby Petito var avgörande

Det var i samband med att den försvunna 22-åriga influencern Gabby Petito hittats död i samma område kring vandringsleden som polisen fick in intressanta tips och kunde spåra kroppen efter Robert, skriver den amerikanska tidningen People.

Två tips kring utredningen av Gabby Petitos försvinnande var avgörande för att den försvunna pappan skulle hittas, berättar polisen Chad Sachse.

”Hoppas fler tips kan hjälpa”

Bara under detta år har tre personer rapporterats saknade efter att de besökt nationalparken. Nu hoppas polisen att fler tips kommer in som leder till att de också kan klara upp de fallen.

– Du vet aldrig vilken bit av information som kan vara till hjälp. Förhoppningsvis kommer fler tips in som kan hjälpa dessa familjer, säger Chad Sachse till NBC News.

LÄS OCKSÅ: Familjens sorg efter beskedet att Gabby hittats död

LÄS OCKSÅ: Gabrielle, 22, är mystiskt försvunnen – nu misstänks pojkvännen

FOTO: Familjen Lowery / Polisen i Teton County

Senaste nytt