Fyrbarnsmamman fick stroke – då lämnade maken henne

Riona Kelly drabbades av en stroke – då lämnade maken henne. I dag är hon stormande kär i sin personlige tränare Keith Mason.

PRIVAT
Fyrbarnsmamman Riona Kelly drabbades av en stroke och blev förlamad.
Där på sjukhuset lämnade maken henne – efter 14 års äktenskap.
Men nu har Riona hittat kärleken på nytt.
Exmaken lämnade henne när hon drabbades av en storke – se fina klippet med nya kärleken
Slå på ljud

2015, när 35-åriga Riona Kelly var mitt uppe i det hektiska familjelivet med fyra barn och make fick hon en kraftig stroke. Det stod snabbt klart att en tuff tid av återhämtning väntade för fyrbarnsmamman.

Bara fem dagar in på sjukhusvistelsen bestämde sig hennes make för att äktenskapet var över, berättar Riona Kelly. Då hade de varit gifta i över 14 år och hade fyra gemensamma barn.

– När jag ser tillbaka på mitt äktenskap inser jag att jag mådde eländigt, men vi hade byggt ett liv tillsammans och vi hade ansvar och plikter. Det här var tiden då jag behövde min make som mest, säger Riona Kelly till brittiska The Sun.

Det ska nämnas att ex-maken Richard menar att han sagt att han ville skiljas morgonen dagen före Rionas stroke, inte när hon låg på sjukhus, men motgångarna var ändå många för fyrbarnsmamman.

Hon fann stöd i vännen Sarah och barnen Leighanra, 16, Caleb, 11, Izabela, 9, och minstingen Logan, 5.

– Efter att min man lämnat mig på sjukhuset blev min vän Sarah som min familj. Det var hon och barnen som stöttade mig genom min rehabilitering.

Riona Kelly hatade rullstolen till en början, men fick stöd i rehabilitering av sina barn, vännen Sarah och till sist även personlige tränaren Keith Mason. I dag har hon genomfört flera marathonlopp i rullstol.

Riona Kelly hatade rullstolen till en början, men fick stöd i rehabilitering av sina barn, vännen Sarah och till sist även personlige tränaren Keith Mason. I dag har hon genomfört flera marathonlopp i rullstol.

PRIVAT

Läkarnas ord: Du kanske aldrig kan gå igen

Efter sex veckor av vård och träning på sjukhuset sa läkarna att det fanns en risk att Riona Kelly aldrig skulle kunna gå igen.

18 månader före stroken hade Riona varit med i en bilolycka och nu trodde läkarna att hennes ryggrad skadats i den händelsen.

Första gången Riona Kelly använde rullstolen kändes det som att alla stirrade på henne och hon hatade stolen. Situationen var tuff och hade inte barnen funnits hade livet just då saknat mening, säger Riona i dag.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Tog sina första steg

Trots att modet ofta svek henne kämpade fyrbarnsmamman Riona på och en dag kunde hon ta sina första steg hos sjukgymnasten.

Hon beskriver det som att hon drog fram kroppen mellan de två räckena. Hon hade ingen känsel i benen men det spelade ingen roll – hon gick.

Efter fyra månader på sjukhuset kunde Riona Kelly äntligen åka hem till familjen. För att ta sig upp och ut ur rummet på sjukhuset krävdes 16 steg. Det tog 25 minuter, men för Riona Kelly var det en stor seger.

Efter att ha tränat ihop i flera månader blev Riona Kelly och personliga tränaren Keith Mason kära.

Efter att ha tränat ihop i flera månader blev Riona Kelly och personliga tränaren Keith Mason kära.

PRIVAT

Mötte kärleken på nytt

För att träna upp kroppen tog Riona Kelly 2016 hjälp av en personlig tränare, Keith Mason, 35, som också är professionell rugbyspelare.

De tillbringade många timmar tillsammans i träningslokalen. I dag kan Riona Kelly gå helt utan assistans och har fullgjort två marathonlopp i rullstol.

Efter att Riona slutat hos Keith fortsatte de att höras.

– Efter våra sessioner fortsatte jag och Keith ha kontakt. Han frågade hur det gick med träningen och livet och en relation började sakta växa fram och blomstra. Nu har vi varit tillsammans i 11 månader. Barnen gillar honom verkligen och jag känner äntligen att jag lever livet jag förtjänar, berättade Riona 2017.

Hela familjen Kelly samlade runt Keith Mason.

”Nu lever jag äntligen livet som jag förtjänar”, säger mamma Riona Kelly.

Privat

Nu har det gått sex år sedan stroken och Riona Kelly, 40, och Keith Mason, 39, har varit ett par i över fyra år. Tillsammans lever de storfamiljsliv med fem barn.

Det är tydligt att de trivs väldigt bra ihop och att barnen helt har accepterat sin nya familjemedlem. På farsdag i år la Riona Kelly upp en video där hennes barn kramar om Keith och tackar honom för allt han gör för dem och deras mamma.

Stannade kvar efter stroken

För två år sedan drabbades Riona av ännu en stroke. När hon till slut kom hem från sjukhuset insåg hon att Keith forfarande fanns kvar och älskade henne precis så som hon var.

Traumat från 2015, när hennes ex-make lämnade henne, återupprepades inte:

”Du sa till mig då att vi lever det bästa livet tillsammans och att du har funnits vid min sida hela vägen sedan dess”, skriver Riona Kelly på Facebook.

När Riona Kelly drabbades av ännu en stroke fanns Keith Mason kvar vid hennes sida.

När Riona Kelly drabbades av ännu en stroke fanns Keith Mason kvar vid hennes sida.

PRIVAT

LÄS OCKSÅ: Familjens sorg efter Maddie, 22: ”Obeskrivbar smärta”

LÄS OCKSÅ: Tvåbarnsmamman Elsie hittad död i lyxvillan

FOTO: PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN