föräldraskap

Rebeccas son kidnappades av ex-mannen – firar födelsedagen utan honom

Rebeccas son Jayden kidnappades av ex-mannen – firar födelsedagen utan honom

FOTO: SWNS
I torsdags fyllde Jayden Pearson 14 år.
Hans mamma Rebecca har inte sett honom sedan september – då kidnappades pojken av sin pappa under en semester i Portugal.
– Jag vet inte om jag någonsin får se honom igen. Vi borde fira den här dagen tillsammans, säger hon enligt Yahoo.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Svenska staten kidnappar inte barn”
0:36

Efter reklamen: Ulf Kristersson (M): ”Svenska staten kidnappar inte barn”

(0:36)

Slå på ljud

Den brittiska tvåbarnsmamman Rebecca Jonas, 35, har levt i en mardröm sedan i höstas. I september förra året lät hon sin äldsta son Jayden Pearson åka på semester med sin pappa Andrew Pearson, 33, till Portugal.

Det var sista gången hon såg sin äldsta son. Hon skickade en taxi som skulle hämta upp honom på flygplatsen, men han dök aldrig upp. Rebecca har nu levt i ovisshet och oro i drygt åtta månader. Jaydens och Mathews, 11, pappa har blockerat hennes och hennes släktingars nummer på telefonen.

– Han åkte på semester och jag hade ingen anledning att tro att han inte skulle komma hem. Jag kände att jag kunde lita på mannen som hade mitt barn. Varje dag tänker jag: ”Kommer jag någonsin att se min äldsta pojke igen?”. Jag vill bara ha honom här där han hör hemma, sa Rebecca till Daily Mail i mars.

Jayden Pearson har nyligen fyllt 14 år. Ingen vet var han är – eller om han lever.

Jayden Pearson har nyligen fyllt 14 år. Ingen vet var han är – eller om han lever.

FOTO: SWNS

Flög ner till Portugal för att leta

Mamman efterlyste både sonen och ex-partnern på sociala medier och fick faktiskt napp. Någon hade sett till Andrew på en bondgård i Portugal, cirka 40 mil från där han semestrade med sin son. Rebecca satte sig då på ett flygplan och åkte dit. Men då fanns det tyvärr inga spår av dem på bondgården. Rebecca anmälde Jayden och Andrew som försvunna i både Storbritannien och i Portugal.

– Han har tagit min pojke. Snart är det hans födelsedag. Som familj kommer vi att försöka göra det speciellt, men det kommer inte att bli detsamma utan honom, sa Rebecca i mars.

Fixar en fest ändå – trots att Jayden inte är där

Under torsdagen den 11 maj fyllde Jayden 14 år. Hon har fortfarande inte haft någon kontakt med honom sedan september. Hon vet inte ens om hennes son lever. Hon sitter hemma i huset i Doncaster och saknar sitt barn.

– Det skulle vara den bästa presenten någonsin, att få se hans ansikte igen. Att få den här mardrömmen att sluta. Om du ser det här Jayden så vill jag säga grattis på födelsedagen. Jag älskar dig så mycket, säger hon enligt Yahoo.

Rebecca vädjar till allmänheten att hjälpa henne att få hem hennes son.

Rebecca vädjar till allmänheten att hjälpa henne att få hem hennes son.

FOTO: SWNS

– Det är hjärtskärande att vara i den här situationen. Jag vet inte om jag någonsin kommer få se honom igen. Vi borde egentligen fira den här dagen tillsammans, fortsätter hon.

Rebecca kommer att anordna ett födelsedagskalas för sin son, trots att hedersgästen inte kommer att närvara själv.

– Han har en hel säck fylld med födelsedagskort här hemma. Han kan öppna dem när han kommer hem igen. Hans lillebror Mathew har köpt ett armband som det står ”Bror” på. Vi blåser upp ballonger och beställer kinesisk mat – hans favorit, berättar Rebecca.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN