föräldraskap

Rebecca blev gravid samtidigt som sin mamma Jayne: ”Tror att jag... ”

Rebecca blev gravid som 19-åring – hennes mamma Jayne var med barn samtidigt.

FOTO: Facebook
Många som har ett starkt band till sin mamma skulle säga att de kan göra allting tillsammans, men de flesta skulle inte gå så här långt.
Rebecca och hennes mamma Jayne blev nämligen gravida samtidigt.
– Det förde oss närmare varandra, säger dottern till Daily Mail.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gravida mamman ”Tror det växer en alien där inne”
0:28

Efter reklamen: Gravida mamman ”Tror det växer en alien där inne”

(0:28)

Slå på ljud

När Rebecca Fisher, 28, var 19 år gammal blev hon gravid och hon skulle då bli mamma för första gången. Det krävdes mycket mod för att hon skulle våga berätta det för sin mor Jayne Taylor, 49.

När hon väl tog tjuren vid hornen så blev det en rejäl chock för Jayne – men en ännu större överraskning väntade för Rebecca själv. Hennes mamma var nämligen också med barn.

Morföräldrarna tog de dubbla nyheterna med ro, men för främlingar var det svårare att acceptera. Mor och dotter fick ta emot mycket hat.

– Vi fick våra bebisar med bara två veckors mellanrum. Det förde oss närmare varandra, men vi var redan ganska nära när jag var ung, säger Rebecca till Daily Mirror.

Rebecca Fisher.

Rebecca Fisher.

FOTO: Facebook

Mamman förstod direkt vad det handlade om

Hon berättar att det var en stor slump att de båda blev gravida samtidigt.

– Min mamma hade tydligen försökt bli gravid i två år utan att berätta för mig. Jag var själv 19 år då, så jag hade inte planerat att få en bebis. Jag minns att jag sa till henne: ”Oh, jag behöver berätta något för dig”, men hon gissade rätt direkt och frågade om jag var gravid, säger Rebecca och fortsätter:

Jayne Taylor.

Jayne Taylor.

FOTO: Facebook

– Hon vände sig sedan mot mig och sa: ”Jag tror att jag också är det”. Sen sa hon: ”Jag måste berätta för din mormor att hon ska bli mormor igen, och gammelmormor”.

”De är nästan som tvillingar faktiskt”

Jaynes nyfödda son, hennes femte barn, och Rebeccas dotter, hennes första barn, föddes som sagt bara ett par dagar efter varandra. I dag säger barnen att de är mer som bror och syster än kusiner.

– När vi är i mataffären och folk frågar om de är tvillingar och vi svarar att de är morbror och systerdotter blir folk förvånade. De är så nära varandra. Nästan som tvillingar faktiskt. De har ett starkt band, som mamma och jag, säger Rebecca.

Rebecca blev mamma som 19-åring. Här är hon i dag med sina tre barn.

Rebecca blev mamma som 19-åring. Här är hon i dag med sina tre barn.

FOTO: Facebook

De flesta var snälla och glada när Rebecca och Jayne gick ut på sociala medier och berättade att de båda var gravida samtidigt, men några ”troll” var elaka.

– Några sa att det var äckligt, berättar 28-åringen som nu har tre barn totalt.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN