Rebecca blev gravid – när hon redan var gravid: ”Det är omöjligt”

Rebecca Roberts

Gravida Rebecca skulle gå på en rutinkontroll.
Då gjorde läkaren en osannolik upptäckt.
”Hur galet är inte det?” skriver hon.
0:36

Efter reklamen: Fick 5 barn samtidigt – nu har de inte råd med blöjor

(0:36)

Slå på ljud

Ibland händer sannerligen oväntade saker. Det som borde vara omöjligt hände Rebecca Roberts, 39, när hon var gravid med sitt andra barn. Under en rutinkontroll upptäckte läkaren att det låg ett till barn i magen.

Barnen hade inte blivit till samtidigt och utvecklades i en takt flera veckor ifrån varandra. Rent formellt klassas fostren som tvillingar, även om det skiljer flera veckor mellan dem.

”Jag blev gravid medan jag var gravid. Hur galet är inte det?? Efter att ha oroat oss för att det var något fel med tvilling 2 som är mycket mindre så har fler undersökningar kommit fram till att det är tre veckor emellan dem”, skrev Rebecca på Instagram efter beskedet.

Rebecca Roberts

Rebecca Roberts, 39, hade ingen aning om att hon hade två barn i magen.

Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Barnen föddes samtidigt – mammans fina ord

Upptäckten gjordes inte förrän ultraljudet i vecka 12. Det andra barnet hade varit för litet för att dyka upp på monitorn och Rebecca hade vandrat runt och trott att hon bara väntade ett barn.

Barnen föddes samtidigt i vecka 33. Eftersom dottern Rosalie var flera veckor yngre än sin tvillingbror Noah så kom hon ut betydligt mindre. Lyckligtvis gick allt bra, även om Rebecca märker att barnen utvecklas i olika takt.

– Ord kan inte beskriva hur lyckliga vi är över att ha båda tvillingarna hemma. Vården från NICU-personalen till Noah, Rosalie och oss var fantastisk. Noah mår jättebra och det gör Rosalie också, hon växer jättebra, säger Rebecca för Huffington Post.

Mamman har blivit viral med sin ovanligt stora mage

Se klippet här!

Läkarens ord om galna siffrorna: ”Så ovanligt”

Att bli så kallat dubbelgravid tillhör inte vanligheterna. Faktum är att det är så ovanligt att det i Storbritannien bara händer en till två gånger per år. Läkaren och professorn Asma Khalil säger att det egentligen inte ens går att sätta en specifik siffra.

– Det är så ovanligt att det är omöjligt att sätta en korrekt siffra på hur många som sker, men vi skulle estimera att det är en till två om året, säger hon till Huffington Post.

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!