invasionen av ukraina

Putins hån mot USA – spark mot Bidens vapensystem: ”Gammalt …”

https://open.spotify.com/episode/0QZcYvOEHIu0hrGAkrnEac?si=ZmmGtNiEQWimVwR_Hw58Hw

Foto: TT, TELEGRAM
Putin hånar USA – efter uppmärksammade besöket av president Zelenskyji Washington DC.
– Det kommer alltid att finnas ett motgift, säger Putin enligt statliga ryska medier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vill ha fotbolls-VM till Ukraina
0:39

Efter reklamen: Vill ha fotbolls-VM till Ukraina

(0:39)

Slå på ljud

Under gårdagen reste Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi, 44, till USA. Besöket var hans första utlandsresa – efter Vladimir Putins, 70, invasion. Mötet i Washington DC var historiskt och bilderna från Vita huset spreds över världen.

– Jag vill även återigen tacka president Biden för hans personliga ansträngningar och hans åtgärder för att ena våra allierade, säger Zelenskyj under en pressträff.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

USA lovar att skicka missiler: ”Viktigt steg”

USA lovar att skicka ett enorm stödpaket till Ukraina, som består av inte mindre än 20 miljarder kronor. USA:s president Joe Biden, 80, meddelade att även efterlängtade och amerikansktillverkade luftvärnsroboten Patriot ska skickas till Ukraina.

– Mot alla odds och trots allt elände – Ukraina lever och mår bra, sa en rörd ukrainsk president senare under ett tal i USA.

– Patriotsystemet kommer att stärka Ukrainas luftförsvar avsevärt. Detta är ett för att säkra vårt luftrum, sa Zelenskyj.

Volodymyr Zelenskyi, 44, och Joe Biden, 80.

Foto: TELEGRAM

Putins känga mot Biden

En annan som såg bilderna från Washington DC var Putin. I ett telegram från den ryska statliga nyhetsbyrån Ria Novosti kommenterar presidenten vapensystemet.

– Våra motståndare hävdar att det är ett defensivt vapen. Må så vara, vi har det i åtanke. Och det kommer alltid att finnas ett motgift. De som gör detta gör det förgäves. Det förlänger bara konflikten, det är allt, säger Putin enligt den ryska statliga nyhetsbyrån Ria Novosti.

I utalandet hånar även Putin USA.

– Det är ett hyfsat gammalt system. Det fungerar inte som, låt säga, vår S-300, säger han enligt ett flertal medier.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN