vladimir putin

Putins älskarinnas diskreta hyllning till presidenten inför alla

Alina Kabajeva slår ut med armarna när hon står på scenen bakom en mikrofon. Till höger poserar hon med en annan deltagare på invigningen.

FOTO: Instagram
Alina Kabajeva, 39, pekas ut som Vladimir Putins älskarinna och sägs ha tre hemliga barn med presidenten.
Nyligen gjorde hon sitt första offentliga framträdande sedan Ukrainakrigets utbrott – och passade då på att göra en subtil hyllning till presidenten.
Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”
0:40

Efter reklamen: Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

(0:40)

Slå på ljud

Spekulationerna om en romans mellan före detta proffsgymnasten Alina Kabajeva, 39, och Rysslands president Vladimir Putin, 70, har pågått i 18 år. När EU införde sanktioner mot vissa personer i Ryssland efter Rysslands invasion av Ukraina stod Kabajeva med på sanktionslistan som innebar bland annat reseförbud och frysning av tillgångar.

Sedan krigets utbrott den 24 februari har Alina Kabajeva knappt visat sig offentligt. Men i helgen gjorde hon ett sällsynt offentligt framträdande. Hon deltog nämligen på invigningen av ett nytt träningscenter för gymnastik i ryska staden Sotji. På bilder på Instagram syns 39-åringen, som har nio VM-guld, ett OS-guld samt ett OS-brons i bagaget, posera med andra gymnaster på öppningen.

Höll tal: ”Ett land fullt av stora möjligheter”

Kabajeva höll även tal under invigningen – och sa bland annat:

– När jag var idrottare kunde jag inte ens drömma om sådana här förhållanden. Men som livet visar är det omöjliga möjligt – och Ryssland är ett land fullt av stora möjligheter, sa hon och nämnde ingenting om kriget i Ukraina, rapporterar norska Dagbladet.

Alina Kabajeva med ett Z väl synligt på bröstet.

Alina Kabajeva (i mitten) med ett Z väl synligt på bröstet. Bredvid henne står författaren Yana Batyrshina till vänster och gymnasten Natali Belugina till höger.

FOTO: Instagram

Kabajevas subtila hyllning till Putin

Hon visade dock sitt stöd för Putin på ett lite mer diskret sätt. På bilderna ser man att Kabajeva har ett märke i form av ett Z på kavajen. Z har blivit ett symbol för att visa sitt stöd för Rysslands invasion av Ukraina. Den syns bland annat på ryska krigsfordon och på reklamskyltar och pryder nu alltså även Putins älskarinnas bröst.

Kabajeva har dementerat ryktena om en romans med Putin.

– Det är bara skit, fullständigt skit. Alina kommer inte att kommentera skit som publicerats av tabloidpressen, sa en talesperson för Kabajeva 2008.

Amerikanska myndigheter hävdar dock att de har information som bekräftar att Kabajeva har fått minst tre barn med Putin.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN