kärlek och förhållanden

Polyfamiljen: Som vilken familj som helst – fast med fyra vuxna

Familjen Rodgers-Hartless.

FOTO: Instagram
Mamma + pappa + mamma + pappa = dubbel kärlek?
Ekvationen verkar stämma för familjen Rodgers-Hartless som bildades när två par plötsligt förälskade sig i varandra.
– I slutet av dagen så är vi som vilken monogam familj som helst. Det är bara att vi är fyra vuxna, berättar den polygama familjen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Parets stora överraskning – BÅDA friar till varandra samtidigt
0:46

Efter reklamen: Parets stora överraskning – BÅDA friar till varandra samtidigt

(0:46)

Slå på ljud

34-åriga Alysia Rodgers och maken Taylor, 35, från Oregon, USA, var inställda på ett liv i tvåsamhet. Planen var att skaffa familj på ett traditionellt sätt, men livet tog ny riktning när paret träffade 46-åriga Sean Hartless och hans 28-åriga hustru Taya.

Alysia och Taylor visste knappt vad det främmande begreppet polyamori betydde när de blev blixtförälskade i Sean och Taya.

Nu lever de två paren som en familj med två barn som de alla är föräldrar till.

De två paren flyttade ihop i en gemensam villa

När de två kärleksparen började dejta var det inte lätt. De bodde nästan två timmar ifrån varandra och spenderade tusentals kronor på bensin för att köra fram och tillbaka.

I februari 2020 tog de ett gemensamt beslut – de skulle flytta ihop i en gemensam villa och bli en riktig familj, skriver Today.

Tyler och Alysia var redan då föräldrar till två barn som idag är sju och åtta år gamla. Att förklara den nya familjesituationen för dem var en kluring, men odramatiskt, enligt Tyler.

De fyra vuxna tillsammans med barnen.

I februari 2020 flyttade familjen ihop.

FOTO: Instagram

– Vi sa, ”ni vet ju att mamma har en pojkvän och pappa har en flickvän och nu ska vi alla flytta ihop. Vi kommer bli en stor familj och de kommer att hjälpa till att uppfostra er. Så nu är de lika mycket föräldrar till er som vi är”, berättar han för tidningen.

Alysia: ”Vi är lika mycket föräldrar till alla våra barn”

När Today träffar den udda familjen har de fyra vuxna fått ytterligare två barn. De vet inte vem som är pappa till vilket barn, och det spelar heller ingen roll för dem.

– Jag födde den ena och Taya födde den andra. Vi är alla lika mycket föräldrar till alla våra barn. Men det är inget vi försöker dölja för våra barn heller, om någon av dem vill veta var deras dna kommer från, så kommer de få veta det, förklarar Alysia.

De fyra vuxna tillsammans med barnen.

De fyra vuxna har två gemensamma barn. Ingen av föräldrarna vet vem som är pappa till vilket barn.

FOTO: Instagram

Det krävs inte blodsband för att vara en familj, menar Alysia.

Det är dock inte alltid en dans på rosor att vara fyra vuxna i en familj. Familjen vittnar om avundsjuka, oförstående släktingar och kritiska främlingar som några av de utmaningar de stöter på i vardagen.

Frågan om hur barnen ska uppfostras kan också sätta käppar i hjulet för familjelivet. När fyra viljor ska samsas kan det uppstå konflikter.

Tyler: Vi är som vilken familj som helst

Tyler berättar att trots att det finns många utmaningar, finns det även många fördelar med att vara två mammor och två pappor. Barnen får bland annat fler engagerade föräldrar att leka med och föräldrarna själva får mer avlastning.

Tyler tror också att barnen påverkas positivt av att leva i en annorlunda familjedynamik.

– I slutet av dagen så är vi som vilken monogam familj som helst. Det är bara att vi är fyra vuxna. Att vara förälder är så mycket mer än att man är släkt biologiskt, det är vad det handlar om för oss, säger Tyler avslutningsvis.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN