madeleine mccann

Polisen utesluter att Julia Wendell är Madeleine McCann: ”Uppenbart”

Julia Wendell säger sig vara Madeleine McCann – nu utesluter polska polisen att de är samma person.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT, Instagram
Julia Wendell påstår att hon är Madeleine McCann.
Nu går den polska polisen officiellt ut och utesluter att 22-åringen är den försvunna flickan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinnan blir överfallen på gymmet
0:59

Efter reklamen: Kvinnan blir överfallen på gymmet

(0:59)

Slå på ljud

Den brittiska flickan Madeleine McCann försvann från familjens hotellrum i Portugal 2007 – då var hon endast 3 år gammal. Fallet fick väldigt mycket uppmärksamhet redan från början och eftersom det fortfarande är olöst är det ett av de mest omskrivna krimfallen någonsin.

För några veckor sedan gick den polska kvinnan Julia Wendell, 22, ut på Instagram och påstod att hon är den försvunna flickan. På sociala medier publicerar hon löpande bilder och videos där hon går igenom sina påstådda bevis för att hon skulle vara ”Maddie”. Bland annat har både Julia och Madeleine samma typ av ögondefekt.

Madeleine McCann försvann som 3-åring från portugiska semesterorten Praia da Luz.

Madeleine McCann försvann som 3-åring från portugiska semesterorten Praia da Luz.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT

”Internet kommer inte att glömma”

Med tiden har Julia Wendell fått mer än 1 000 000 följare på Instagram. Hon har försökt tvinga sina föräldrar att ta dna-test, för att bevisa att de inte är hennes biologiska föräldrar. Något de har vägrat. De sägs vara förkrossade över dotterns påståenden.

För oss som familj är det självklart att Julia är vår dotter, barnbarn, syster och systerdotter. Vi har minnen och bilder och det är uppenbart att Julia inte är ”Maddie”. Vi är förkrossade över den nuvarande situationen. Internet kommer inte att glömma”, säger familjen i ett uttalande enligt Daily Mirror.

Julia Wendell har fått en miljonpublik på Instagram och Tiktok. De följer med spänning fortsättningen i fallet.

Julia Wendell har fått en miljonpublik på Instagram och Tiktok. De följer med spänning fortsättningen i fallet.

FOTO: Instagram

Familjen säger också att Julia, tvärtemot vad hon påstår, visst har sett bilder från hennes första år i livet, födelsebevis och sjukhusutskrivningar. De hävdar att hon alltid velat ha uppmärksamhet och att hon velat bli sångerska och modell för att bli populär. Nu har hon fått sin uppmärksamhet.

Polisen går ut och dementerar

Nu har det gått så långt att till och med polisen i Julias hemland Polen har tvingats gå ut och dementera att Wendell skulle vara Madeleine McCann. Enligt Daily Mail har Pawel Noga vid polisdistriktet Wroclaw gått ut officiellt och meddelat att den inhemska polisen utesluter att Wendell är den försvunna brittiska flickan.

Bild på en ung Julia – bredvid en bild på hur Madeleine borde ha sett ut vid samma ålder.

Bild på en ung Julia – bredvid en bild på hur Madeleine borde ha sett ut vid samma ålder.

FOTO: Instagram

Även privatdetektiven Francisco Marco, som hade det övergripande ansvaret för sökandet efter ”Maddie” 2007, säger att han efter noggranna analyser kommit till slutsatsen att Julia och Madeleine inte är samma person. Till spanska RAC1 säger han:

– Jag har gjort en biometrisk sökning på de båda flickorna och hon (Julia Wendell) har inte alls samma drag som Madeleine.

FOTO: Shutterstock Editorial/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN