extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Pojkvännen avrådde Tove från att följa med till 20-åringen på mordnatten

22 mar, 2023 
Tove och polis på brottsplatsen.
Fem månader efter Toves försvinnande öppnar hennes pojkvän upp om sina känslor.
Sista gången han pratade med Tove var hon på väg hem till den åtalade 20-åringen, vilket pojkvännen avrådde henne från.
– Jag har blivit av med personen jag älskar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

I förhör berättar 21-åriga Toves pojkvän att han avrådde henne från att följa med de två åtalade kvinnorna till 20-åringens bostad natten hon försvann.

Det var sista gången han pratade med henne.

Efter att flickvännens kropp hittats i en skogsdunge utanför Vetlanda, 17 dagar efter hennes försvinnande, har pojkvännen haft det svårt att få tillvaron att gå ihop, rapporterar Smålands Dagblad.

Toves sms till pojkvännen: Hon slog mig

Toves pojkvän berättar att han och Tove planerat en hemmakväll lördagen den 15 oktober. Paret var hemma tills att några av pojkvännens vänner bjudit in dem till att följa med till nattklubben Nöjet i centrala Vetlanda.

Tove ville följa med, men pojkvännen blev kvar hemma efter han var hundvakt, skriver Smålands Dagblad. Tove lämnar bostaden omkring midnatt för att ansluta till vännerna på nattklubben.

Annons

Efter en stund får pojkvännen ett sms från Tove. I smset skriver hon att den åtalade 20-åringen, som också befann sig på Nöjet, slagit till henne. För att ta reda på mer ringer han upp Tove som säger att hon kan förklara när hon kommer hem.

Men hem kom hon aldrig.

De två åtalade kvinnorna pratar med en ordningsvakt på nattklubben Nöjet.
Under kvällen ska de två åtalade kvinnorna bett en ordningsvakt att avvisa Tove från platsen, enligt uppgifter.Polisens förundersökning

Pojkvännen avrådde Tove från att följa med

Tove dröjer kvar på nattklubben och pojkvännen berättar i förhör att han någon timme efter smset ringer henne igen. Hon berättar då att hon är på väg hem till 20-åringen.

I bakgrunden hör han 20-åringen och 18-åringen, men han upplever att det är god stämning mellan dem.

Pojkvännen ska då ha vädjat till Tove att inte följa med till bostaden eftersom de ”alltid bråkar med varandra”. Han ska också ha poängterat att situationen skulle förvärras av alkoholen.

Annons

Tove lyssnar inte till sin pojkvän och följer med dem ändå. Vid 02-tiden skickar han ett sms att han går och lägger sig.

Ljus tända för Tove i Vetlanda.
På ett torg i Vetlanda tändes ljus för försvunna Tove.JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet

Toves pojkvän: ”Jag har blivit av med personen jag älskar”

När pojkvännen vaknar på söndagsmorgonen har Tove inte kommit hem. Han ringer henne, men hennes telefon är avstängd och han blir orolig.

Pojkvännen ska även ha ringt 20-åringen utan att komma fram. Efter en kort stund ringer hon upp. Hon ska då ha sagt att Tove lämnat bostaden under natten och påtalar att Tove kan ha gått hem till sina föräldrar för att sova där.

Under morgonen påbörjas en stor sökinsats efter att varken familjen eller vänner vet var Tove är. 20-åringen hör av sig till Toves pojkvän igen under dagen och berättar att de var sams när Tove ska ha lämnat lägenheten.

Annons
Polis på brottsplatsen.
De två åtalade kvinnorna ska ha gömt Toves kropp i skogen utanför Vetlanda och tänt eld på hennes kvarlevor vid två tillfällen.Sven Lindwall/Expressen/TT

Det dröjde två veckor innan Toves kropp återfanns. I förhör med polisen efter fyndet förklarar pojkvännen att vardagen är tuff.

– Den är hemsk, säger han om situationen.

– Jag har blivit av med personen jag älskar.

FOTO: TT

Annons