Pojken brändes levande av sin pappa – för att han inte gjorde läxorna

Nazir och Shaheer.

FOTO: Twitter
För att få sin 12-åriga son att göra sina läxor i tid skulle pappan testa en ny metod – en skrämselteknik.
Det elaka sprattet gick dock för långt och slutade i lågor.
Fallskärmen fattar eld på över 2000 meters höjd
0:32

Efter reklamen: Fallskärmen fattar eld på över 2000 meters höjd

(0:32)

Slå på ljud

Shaheer Khan, 12, från Pakistan var som många andra unga pojkar inte ett stort fan av skolan. Hans pappa Nazir var som många andra pappor orolig för sonens brist på motivation. Pappans icke så traditionella metod för att få pojken att göra sina läxor skulle komma att uppmärksammas världen över efter att den fått ett tragiskt slut, skriver The Sun.

Hällde fotogen över pojken

Peppande ord och stränga ordrar hade inte gjort 12-åringen mer benägen att sköta skolan. För att få bukt med Shaheers lathet skulle pappa Nazir testa en ny taktik – han skulle skrämma honom till rätta.

Pappan frågade sonen om han gjort sina läxor och han svarade ännu en gång nej. Då rann bägaren över för pappa Nazir och han tog fram en dunk med fotogen. Han lyfte dunken över pojkens huvud och började hälla fotogen över honom, så mycket att han till slut var dyngsur. Här skulle det elaka sprattet egentligen inte gå längre, men ett simpelt misstag ledde till en enorm tragedi.

Det sista steget skulle vara att pappan hämtade en ask med tändstickor och låtsades tända en sticka, men när han drog stickan mot plånet tändes den och med den även Shaheer som dränkts i fotogen.

Pappa och son.

Rättegången mot Nazir sker den 24e september enligt The Sun.

FOTO: Twitter

Mamman hörde pojkens skrik

Händelsen inträffade i familjens hem i Karachi i Pakistan. Mamma Shazia som befunnit sig i ett annat rum när pappans tålamod tog slut hörde plötsligt hur hennes son skrek i panik.

Shazia sprang genast dit för att se efter vad som pågick och möttes av sonen i lågor och pappan som desperat försökte släcka elden. Föräldrarna försökte förgäves att täcka pojken i lakan för att kväva elden, men när de väl lyckades hade pojken fått allvarliga brännskador över hela kroppen. Shaheer avled på sjukhus två dagar senare till följd av sina skador.

Pappan erkände för polisen att han av misstag råkat tända eld på sonen som vägrat göra sina läxor och han greps efter pojkens död. Den förkrossade mamman har anmält sin man och han kommer att ställas inför rätta under nästa vecka.

FOTO: Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN