Peter Madsens beundrande kvinnor väntade utanför rätten: ”Ropade hans namn”

Peter Madsen under sitt rymningsförsök 2020. Till höger syns Kim Wall som Madsen har dömts för att ha mördat.

FOTO: Nils Meilvang TT/ Tom Wall TT
Peter Madsen avtjänar sitt straff efter att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall på sin ubåt.
Trots det hemska dådet och erkännandet står älskarinnorna på rad.
Nyligen lämnade Madsen fängelset för en stund och möttes av tre beundrande kvinnor som ropade hans namn.

Den livstidsdömde mördaren Peter Madsen, 51, avtjänar sitt straff i det danska fängelset Storstrøm. Där sker all kontakt med utsidan genom plexiglas och utan kroppskontakt.

Nyligen införde Danmark en lag om att livstidsdömda fångar heller inte får träffa människor som inte fanns i deras liv innan livstidsdomen kom. De får alltså inte träffa nyfunna vänner i fängelset, skriver Ekstrabladet. Detta gäller även Peter Madsen.

– Livstidsdömda ska inte kunna använda fängelserna som dejtingcentraler, sa dåvarande justitieminister Nick Hækkerup (S) när lagen klubbades.

Detta slår hårt mot Madsen som trots att han ekränt mordet på den svenska journalisten har flera beundrare – främst av det kvinnliga könet.

Möttes av tre kvinnor utanför rätten

Nyligen såg mördaren en chans att få spendera lite tid utanför fängelset. Genom att överklaga beslutet att han ska betala 3 600 kronor till en av de personer han hotade under sitt rymningsförsök 2020 kunde Madsen få lämna fängelset under en kort stund.

Förra veckan var det dags för domstolsförhandlingar. I handfängsel fördes Madsens till rätten där han möttes av tre kvinnor som var där för hans skull. De ropade hans namn och vinkade till honom.

”Livstidsfången sken upp i ett leende och vinkade allt vad han kunde med de bojade händerna till de tre kvinnorna”, rapporterar Ekstrabladet.

Peter Madsen under rättegången.

Sedan 2017 sitter Peter Madsen dömd för mordet på den svenska journalisten Kim Wall efter att han dödat henne i sin ubåt.

FOTO: Anne Gyrite Schuette/TT

Kvinnan fick sitta bredvid under förhandlingarna

Under förhandlingarna tillåts Peter Madsen ha ett juridiskt ombud vid sin sida, men denna gång var det inte en advokat som satt i stolen bredvid. Istället för någon som representerade honom valde han att en av kvinnorna skulle sitta med honom. Kvinnan är den tidigare fångvaktare som förälskade sig i Madsen under hans tid i fängelset.

Att Peter Madsen är en riktig tjejtjusare är känt sedan tidigare. I januari 2020 uppmärksammades omvärlden på det bröllop som ägt rum i fängelset. Madsen gifte sig då med konstnären Jenny Curpen. I början av 2022 skiljde sig paret.

Jenny Curpen.

Peter Madsen och Jenny Curpen skiljde sig i början av 2022.

FOTO: Minna Määttänen/TT

I dokumentärenserien ”Förälskad i en mördare” berättade den 19-åriga Cammilla om sin brinnande förälskelse. Redan vid rättegångens start började hon och Madsen att brevväxla och tonåringens känslor växte sig starkare med tiden.

Under tiden då Madsen satt häktad i Köpenhamn fick den kvinnliga fångvaktaren i 40-årsåldern upp ögonen för den nu livstidsdömde mördaren. Kvinnan som är tvåbarnsmamma fick byta jobb efter att hon i augusti 2018 öppnat upp om deras relation.

FOTO: Nils Meilvang/TT/Minna Määttänen/TT/ Tom Wall TT

FRÅN FÖRSTASIDAN