Patrick Ekwall rasande efter Magdalena Anderssons beslut: ”Värsta”

Patrick Ekwall och Magdalena Andersson

Magdalena Andersson utsåg Anders Ygeman till integrations- och migrationsminister samt idrottsminister.
Nu rasar sportjournalisten Patrick Ekwall över beslutet.
– Det är föraktfullt att inte de har en egen ministerpost, säger han till Expressen.

Statsminister Magdalena Anderssons nya regeringen tog form under tisdagen. Då höjde sportjournalisten Patrick Ekwall genast på ögonbrynen.

Den vältalige skåningen ställde sig djupt kritisk till att överlåta ansvaret för idrottsfrågor till Anders Ygeman, som även innehar rollen som integrations- och migrationsminister.

”Det helt osannolikt galna i att en integrations- och migrationsminister (känns ju som ämbeten som tar kraft ändå) också får bli "idrottsminister". Lite vid sidan av. Igen! Hur går det att missta sig så fatalt på idrottens ställning/betydelse i samhället?” skriver den kända sportjournalisten på Twitter.

Patrick Ekwall

Patrick Ekwall är inte helt nöjd med att Anders Ygeman blir både integrations- och migrationsminister och idrottsminister.

Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Patrick Ekwalls ilska: ”Det är föraktfullt”

I en intervju med Expressen betonar Patrick Ekwall att det inte är ministern i sig han ogillar, utan statsministerns beslut att låta en politiker varva en stor ministerroll med en annan.

– Det här var fan det värsta hittills. Det är någon sorts förakt mot idrotten som jag tycker är både beklagligt, lite sorgligt och jag tycker faktiskt det är barockt, säger Patrick Ekwall.

Strandhäll jagad av Kronofogden efter avslöjade skulderna: ”Inget jag minns”

Enligt Patrick Ekwall har idrotten påverkats negativt av coronapandemin, med minskande intresse. Han hade hoppats att de satt en politiker som kunde fokusera på frågan fullt ut istället.

– Det är en så pass stor och vår viktigaste rörelse. Det är föraktfullt att inte de har en egen ministerpost, det tycker jag och det har jag tyckt i många år. Och jag hade verkligen hoppats att man hade växt ifrån det här tänket, kommit till sans och insett att det verkligen behövs.

Magdalena Andersson

Magdalena Andersson presenterade sin nya regering under tisdagen.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anders Ygeman försvarar sin post

Anders Ygeman är medveten om att dygnet bara har 24 timmar, men hoppas kunna vara en ”närvarande och aktiv idrottsminister”. Han lyfter även sitt eget idrottsintresse som en stor fördel.

– Jag tror att det är av gagn för idrottsrörelsen att man sitter som tung minister i regeringen. Och dessutom är ett statsråd som är väldigt idrottsintresserad. Jag har under dagen hunnit prata med riksidrottsförbundets ordförande och hur vi ska kunna gå vidare med idrottsfrågorna och kommer inom kort också att träffa andra företrädare för idrottsrörelsen, säger Anders Ygeman till Expressen.

Anders Ygeman

Anders Ygeman säger att han hoppas vara en närvarande och aktiv idrottsminister.

Stefan Jerrevång/TT

LÄS OCKSÅ: Hanif Balis RADERADE inlägg – erbjöd pengar till centerpartist

LÄS OCKSÅ: Magdalena Anderssons hemliga liv med maken och barnen

Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, Stefan Jerrevång/TT

SENASTE NYTT!