fascinerande liv

Pappans svar på kritiken mot ”världens starkaste barn”: Folk är avundsjuka

Arat Hosseini visar upp sina magmuskler.

FOTO: Instagram
Arat Hosseini, 9, är en fotbollstalang utan dess like.
Men trots att han kallas för ”världens starkaste barn” och hyllas av många möts han och pappa Mohammad även av kritik.
– Jag vill bara att han ska få ett så bra liv som möjligt, säger pappan till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten
0:33

Efter reklamen: Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten

(0:33)

Slå på ljud

Arat Hosseini, 9, har nästan sex miljoner följare på sitt Instagramkonto. Kontot sköts av pappa Mohammad Hosseini och visar främst klipp på sonen som spelar fotboll eller tränar på andra sätt.

Pojken syns träna hårdare än de flesta vuxna och han kallas för ”världens starkaste pojke”. Han har imponerat på flera kända profiler som till exempel Lionel Messi.

Men kommentarerna är inte bara stöttande. Många ifrågasätter även om pojkens träningsschema är hälsosamt. Flera gånger i veckan tränar Arat fotboll, men även hemma pushas han att förbättra sin kropp genom armhävningar, pull ups och intervaller på löpbandet.

– Jag lyssnar inte på kritikerna, ärligt talat, berättar pappa Mohammad för Expressen.

Han förklarar att det är Arat själv som vill träna.

Pappan bestämde sig innan sonens födsel

Arat var bara ett år gammal när pappan startade hans Instagramkonto. Familjen bodde då fortfarande i hemlandet Iran och Mohammad hade sagt upp sig från sitt jobb som taxichaufför för att lägga allt fokus på sonen.

– En månad innan Arat föddes var det en vän hemma i Iran som sa till mig: ”Du ser hur situationen ser ut i vårt land. Det är många som har det väldigt jobbigt här. Din son kommer att få ett lika tufft liv som du, om du inte gör något åt saken.” Där och då bestämde jag mig för att Arat skulle bli framgångsrik, berättar Mohammad för Expressen.

Arat tränar i gymmet.

När Arat intervjuades 2020 berättade han att han tränade fem gånger i veckan: ”Måndag och onsdag på Liverpool Football Academy, torsdag och fredag med personlig tränare och sen är det match på söndagar.”

FOTO: Instagram

Redan i tidig ålder visade Arat ett stort intresse för att träna. Han var stark och pappan lät honom börja i gymnastik. Nu har pojken deltagit i flera internationella talangshower för att visa upp sin styrka.

Gör det för Arats skull

Familjen flyttade till England när Arat var fem år gammal och han började då träna i ett av Liverpools pojklag. I januari tidigare i år valde han dock att lämna laget.

En hel del kritik har riktats mot träningen som pojken utsätts för och många tror att pappan bara vill tjäna pengar på sin son. När Expressens reporter frågar om kritiken rycker pappa Mohammad på axlarna.

Arat spänner magmusklerna.

På Instagram syns Arat göra avancerade armhävningar, hänga i trapetser och klättra på väggar.

FOTO: Instagram

– Vi har både fans och kritiker. Framför allt hemma i Iran är det många som har svårt att se en ung kille få den här framgången, de blir avundsjuka, säger han och fortsätter:

– Jag lyssnar inte på kritikerna, ärligt talat. Många kändisar har det så här, man får både ris och ros. Det gäller att fokusera på det positiva. Som sagt, jag vill bara att Arat ska få ett så bra liv som möjligt.

Arat säger själv i intervjun att han älskar att träna och hoppas på att bli världens bästa fotbollsspelare en dag.

– Jag tycker det är jättekul att spela in videos. Folk säger att jag kommer bli en hjälte i framtiden, de säger att jag kommer bli den bästa fotbollsspelaren i världen och det gör mig så taggad, säger Arat till Expressen.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN