TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Pappan Ray hyllas för heroiska insatsen – räddade livet på döttrarna

28 jul, 2021 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Ray Lucas med döttrarna
Ray Lucas räddade livet på sina tvillingdöttrar när huset började brinna.
Han ådrog sig svåra brännskador – och familjen förlorade allt de ägde i branden.
Nu hyllas han stort för sin heroiska insats.
Annons
Ray Lucas
Ray Lucas fick brännskador på flera kroppsdelar och tvingades vårdas på sjukhus. Efter händelsen har en insamling startat som bland annat ska täcka sjukhuskostnaderna.
Mamman räddar sin 5-åring från kidnappning på öppen gata – se klippetBrand logo
Mamman räddar sin 5-åring från kidnappning på öppen gata – se klippet

Ray Lucas och frun Shi'Ann Brown var på väg till sitt hem i Eastpointe, Michigan, efter ett par ärenden på stan. Då såg de att huset stod i brand.

Ray Lucas med tvillingdöttrarna
Ray Lucas tvekade inte och kastade sig in i det brinnande huset för att rädda livet på tvillingdöttrarna som var fast i källaren.

I huset befann sig parets 18 månader gamla tvillingdöttrar. Fadersinstinkten kickade igång direkt. Heroiskt kastade sig Ray Lucas in i det brinnande huset för att rädda sina barn.

– Huset var helt uppslukat av all rök. Jag såg att min mamma och systerdotter stod vid dörren och var helt uppjagade, säger Ray Lucas i en intervju med nyhetskanalen WJBK, enligt People.

Annons

Hittade barnen i källaren – trots att han inte kunde se

Ray Lucas hade stora problem med att se på grund av all rök. Men det spelade ingen roll när fadersinstinkten var så stark. Med känsla och sinnesnärvaro visste han var barnen befann sig, trots det svaga synfältet.

– Jag visste bara att jag var tvungen att få ut mina barn. Det var allt jag tänkte på. Jag kunde inte ens se min hand när jag försökte täcka ansiktet från all rök. Jag hittade mina barn tack vare mitt minne och vetskapen om var i huset de befann sig, säger den modiga pappan.

Ray Lucas
Ray Lucas säger att han inte kunde se och gick på känsla för att rädda sina tvillingdöttrar från det brinnande huset.
Ray Lucas
Ray Lucas fick brännskador på flera kroppsdelar och tvingades vårdas på sjukhus. Efter händelsen har en insamling startat som bland annat ska täcka sjukhuskostnaderna.
Annons
Ray Lucas dotter
Tvillingdöttrarna fick föras till sjukhus. De uppges att må bra.

Familjen förlorade allt i branden

Efter den heroiska insatsen ådrog sig Ray Lucas både andra och tredje gradens brännskador i nacke, ögon, armar och andra kroppsdelar.

– Jag var blind i tre dagar och de säger att det är ett mirakel att jag kan se igen, säger Ray Lucas och berättar att han har brännskador på armarna, men att det mesta av kroppen finns kvar.

Tvillingdöttrarna fördes akut till sjukhus och klarade sig. Dessvärre förstördes huset av branden och familjen förlorade allt de ägde. Ray Lucas är nu orolig för hur de ska klara sig ekonomiskt, då skadorna gör att han inte kan återgå till sitt tidigare jobb.

Hjälpsamma själar har via Gofundme startat en insamling för att hjälpa familjen att komma på fötter igen. Pengarna ska gå till ett nytt hus och sjukhusräkningar.

Insamlingsmålet på 40 000 dollar är just nu uppe i 210 000 dollar.

Foto: Gofundme, Youtube

Annons