extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Pappan lät sönerna köpa godis – sedan ströp pappan dem

07 jul, 2023 
AvStefan Johansson
Pappan lät sönerna köpa godis – sedan ströp pappan dem
Övervakningsbilderna visar när en pappa köper godis med sina två söner.
Någon timme senare mördar han dem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”
Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”

Det är en bild från en övervakningskamera som skulle kunna vara tagen när som helst var som helst. En pappa som ger efter för tjatet från barnen och låter dem gå loss bland lösgodiset. Vi ser det hela tiden. En vacker syn. Ett ögonblick i vardagen.

Det är den 28 juli 2013 i Carlow, sydväst om Dublin, och den sista bilden på Eoghan, 10, och Ruari, 5 år. Klockan är halv åtta på kvällen och de två lyckligt ovetandes bröderna har bara några timmar kvar att leva. Senare på kvällen ringer det hemma hos Kathleen, barnens mamma. Det är hennes man i andra änden.

– Det har varit en olycka. Vi har kraschat med bilen, säger han.

– Ja, men… är pojkarna okej? säger hon.

– Nej, de är döda.

Bröderna

Pappan ströp sina egna söner

Sanjeev Chada, 50, mördade dem. Han ströp dem strax efter att de handlat godis. Hans plan var också att mörda deras mamma, men när han väl tagit livet av sina söner, bestämde han sig för att följa med pojkarna. Han körde rakt in i en bergvägg och det var strax efter det han ringde Kathleen.

Annons

– De är döda. De ligger i bakluckan.

Det var vad Kathleen hörde när han mumlade i telefonsamtalet strax efter att han kraschat bilen. Polisen var på väg till platsen efter att någon larmat, och kort därefter kunde polisen bekräfta att Sanjeev Chada sagt till sin fru, till pojkarnas mamma, var sant.

– Om han varit galen, sinnessjuk eller något, hade jag fått en förklaring, säger Kathleen enligt The Sun så här nio år efter tragedin och fortsätter:

– Nu får jag leva med sorgen och veta att han var en stor egoist, en narcissist. Han tänkte bara på sig själv och hur han skulle klara sig ur knipan.

Polisernas ord efter pappans lögn

Kathleen har nu valt att tala om det ofattbara som hände, hur hela hennes värld slogs sönder, eftersom Sanjeev, mannen hon älskade och litade på, vill släppas från livstidsstraff.

Det var den 28 juli 2013. Sanjeev var desperat, för han hade förskingrat motsvarande över en halv miljon kronor från en förening, djupt nere i spelträsket som han var, skriver The Sun.

Annons

Klockan var halv sex och han sade till Kathleen att han skulle åka och bowla med Eoghan och Ruari. Men han körde rakt ut västerut på Irland och efter godisstoppet hamnade han i lilla byn Ballintubber i County Mayo.

Det var där han kraschade bilen och när polisen öppnade bakluckan gjorde de den fruktansvärda upptäckten.

– I förhören sade han att pojkarnas död var mycket fridfull, berättade en polis.

– Men man kunde se hur de lidit och kämpat emot. Han var deras pappa, de avgudade honom och så mördade han dem mycket metodiskt.

FOTO: Youtube

Annons